Ο Καγκελάριος της Αυστρίας προειδοποιεί την Ε.Ε. να μην παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν: Τον κατάλαβαν όλοι

File Photo: Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας και Καγκελάριος Κουρτς (Κ) στη Βιέννη. EPA, CHRISTIAN BRUNA




Τηλεγράφημα του DPA με τίτλο «Ο Καγκελάριος της Αυστρίας προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν» συνοψίζει τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Sebastian Kurz, που δημοσιεύεται στη συνδρομητική έκδοση της Berliner Morgenpost (και σε άλλες εφημερίδες του ομίλου ΜΜΕ Funke και Ouest-France).

Το κείμενο υπογράφουν οι M. Backfisch, Emm. Francois και J. Quoos υπό τον τίτλο «Kurz: Βιώνουμε μια οργανωμένη επίθεση στην Ελλάδα» και υπότιτλο «Ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz μιλά για την προσφυγική πολιτική του Erdogan, το θεμελιώδες δικαίωμα για άσυλο και για το τι πρέπει να κάνει τώρα η Ευρώπη».

Στο τηλεγράφημα αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz προειδοποίησε τα κράτη της ΕΕ γι την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνο-τουρκικά σύνορα. «Εάν αυτοί οι άνθρωποι, μερικοί από τους οποίους είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν βία, φθάσουν τελικά στην Κεντρική Ευρώπη, ο αριθμός δεν θα παραμείνει στους 13.000. Σύντομα θα γίνουν εκατοντάδες χιλιάδες και αργότερα ίσως εκατομμύρια. Στο τέλος, θα έχουμε την ίδια κατάσταση με το 2015», δήλωσε o Kurz.

Αυτοί οι μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο, δήλωσε ο Kurz. «Οι περισσότεροι άνθρωποι που φθάνουν τώρα στα σύνορα στην πλειονότητά τους δεν είναι πρόσφυγες που φεύγουν από εμπόλεμη περιοχή της Συρίας, αλλά μετανάστες που ζουν ήδη εδώ και χρόνια στην Τουρκία. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα ασύλου στην Ελλάδα, διότι δεν διώκονται στην Τουρκία», σύμφωνα με τον Kurz. Χρησιμοποιούνται και εργαλειοποιούνται από τον Erdogan προκειμένου να ασκήσει πίεση στην ΕΕ, ανέφερε, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να παίξουμε αυτό το παιχνίδι».

Εξάλλου, ο αυστριακός Καγκελάριος προωθεί το θέμα της αποτελεσματικής προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει η απειλή επιστροφής στους ελέγχους στα εθνικά σύνορα, λέει. «Εάν δεν λειτουργούν τα εξωτερικά σύνορα, θα λειτουργήσουν πάλι τα σύνορα εντός της Ευρώπης», δήλωσε ο Kurz.

Σε ερώτηση εάν πρέπει να χρησιμοποιηθούν στρατιωτικές δυνάμεις για την προστασία των συνόρων σε εξαιρετική περίπτωση, ο Kurz απάντησε ότι «στην Αυστρία αυτό συμβαίνει και συνεπώς δεν υπάρχει φορτισμένη συζήτηση. Οι έλεγχοι στα σύνορα σε εμάς διεξάγονται από κοινού από το στρατό και την αστυνομία», δήλωσε σχετικά.

Επιπρόσθετα, ο Kurz ζήτησε ένα διαμεσολαβητικό ρόλο της ΕΕ στη σύγκρουση στη Συρία. «Χρειάζεται ένα ευρωπαϊκό σχέδιο ειρήνευσης για τη Συρία. Η ΕΕ πρέπει να εμπλακεί περισσότερο ενεργά», δήλωσε σχετικά. «Η μόνη λύση είναι η δημιουργία μιας ζώνης ειρήνης στη Συρία, κατά προτίμηση στο Βορρά. Αυτή η αποστολή με εντολή του ΟΗΕ πρέπει να προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια». Στη Συρία υπάρχουν 6 εκ. εσωτερικοί πρόσφυγες που αξίζουν μια τέτοια ζώνη προστασίας», δήλωσε ο Kurz”.

Μακριά εθνικιστές και εθνομηδενιστές από τον Έβρο: Ευτυχώς οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν καλή δουλειά…

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: