Ισχυρότερους κλυδωνισμούς από την οικονομική κρίση του 2008-2009 θα φέρει ο κορωναϊός εκτιμά ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. EPA, ALEXEI DRUZHININ, KREMLIN POOL, SPUTNIK
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκτιμά ότι οι συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού θα είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες της οικονομικής κρίσης του 2008-2009, ενώ οι εμπορικές διενέξεις και οι κυρώσεις θα επιδεινώσουν την ύφεση.

«Φαίνεται πως τα τρέχοντα προβλήματα που σχετίζονται με την πανδημία του νέου κορονοϊού θα προκαλέσουν μεγαλύτερης κλίμακας κλυδωνισμούς, από ό,τι η οικονομική κρίση του 2008-2009, ενώ οι εμπορικές διενέξεις και οι κυρώσεις θα επιδεινώσουν την ύφεση», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν πρότεινε στους ηγέτες της G20, που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, να υπάρξει μορατόριουμ όσον αφορά στους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στις διάφορες χώρες, όπως και να σκεφθούν την δημιουργία ενός ειδικού Ταμείου για να βοηθηθούν οι χώρες αυτές.

«Όλοι μας, αν μιλάμε για την G20 στο σύνολό της, χρειαζόμαστε ένα κοινό σχέδιο δράσης για την σταθεροποίηση της κατάστασης, την στήριξη της οικονομίας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις διεθνείς αγορές», δήλωσε ο Πούτιν.

Με πληροφορίες από TASS via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Συμβουλές Ντράγκι στους ηγέτες της Ευρώπης για τις συνέπειες του κορωναϊού

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal