Η Μέρκελ ξύπνησε και καταδικάζει ανοιχτά τον Ερντογάν: Είναι απαράδεκτο, εκμεταλλεύεται τους πρόσφυγες

File Photo: Η Μέρκελ καταδίκασε μετά από ένα διήμερο σιγής τον Ερντογάν. EPA/TOLGA BOZOGLU




Μετά από δύο ημέρες ανύπαρκτων έως χλιαρών αντιδράσεων στο ανθρωπιστικό όνειδος που έχει προκαλέσει η Αγκυρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, το Βερολίνο αφυπνίσθηκε και καταδικάζει τις πρακτικές του Ερντογάν δια στόματος Μέρκελ.

Σε δηλώσεις της, κατά τη διάρκεια συνομιλίας της με δημοσιογράφους, η Γερμανίδα Καγκελάριος σημείωσε ότι κατανοεί ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ανέμενε περισσότερη βοήθεια  από την Ευρώπη προκειμένου να αντιμετωπίσει  την προσφυγική κρίση, προσέθεσε όμως ότι εκείνος δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες για να εκφράσει την δυσαρέσκειά του.

«Καταλαβαίνω ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει μία μεγάλη πρόκληση σχετικά με την Ιντλίμπ, είπε στους δημοσιογράφους η Μέρκελ: «Ωστόσο, για μένα είναι απαράδεκτο που ο Πρόεδρος Ερντογάν και η κυβέρνησή του δεν εκφράζει την δυσαρέσκειά του μέσα από τον διάλογο με εμάς ως Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά μάλλον στηρίζεται στην πλάτη των προσφύγων. Για μένα δεν είναι αυτός ο τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά», ανέφερε η Καγκελάριος.

Η Καγκελάριος πρόσθεσε ότι θα εξακολουθήσει να συνομιλεί με την ‘Αγκυρα προκειμένου η κατάσταση να διευθετηθεί και ότι το Βερολίνο θα διαθέσει διμερή βοήθεια εφόσον μια συμφωνία δεν μπορεί να επιτευχθεί με την ΕΕ.

Με πληροφορίες από Reuters

Η Μέρκελ δεν καταδικάζει ούτε τώρα τον Ερντογάν: Σφοδρή κριτική από Πράσινους και Φιλελεύθερους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: