2 τρισ. δολάρια ενέκρινε η Γερουσία των ΗΠΑ: Γιγαντιαίο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας

File Photo: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απευθύνεται στους βουλευτές και τους γερουσιαστές. EPA, JIM BOURG, POOL




Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης [σ.σ. τοπική ώρα· το πρωί σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας] το σχέδιο νόμου που προβλέπει να δαπανηθεί από το ομοσπονδιακό κράτος τεράστιο ποσό, ύψους δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων, για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, που υφίσταται βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε ομόφωνα, με τις ψήφους των 96 μελών της που ήταν παρόντα, το «ιστορικό» σχέδιο που προβλέπει να δαπανηθούν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη της οικονομίας των ΗΠΑ, της μεγαλύτερης στον πλανήτη, και για την κατεπείγουσα αγορά ιατρικού εξοπλισμού και υλικού, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.000 ανθρώπους στη χώρα.

Απαιτούνταν 60 ψήφοι για την έγκριση του σχεδίου νόμου, που θα πρέπει να εγκριθεί κατόπιν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων πριν σταλεί προς υπογραφή και επικύρωση στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρόεδρος της ελεγχόμενης από τους Δημοκρατικούς Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι έκανε σαφές νωρίτερα χθες ότι αναμένει το σχέδιο να εγκριθεί από το σώμα.

Στην — ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς — Βουλή των Αντιπροσώπων το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Παρασκευή, ανακοίνωσε ο Στένι Χόιερ, ο δεύτερος τη τάξει των Δημοκρατικών στο σώμα αυτό.

Το κείμενο, που υποστηρίζεται θερμά από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και αποτέλεσε τον καρπό διαπραγμάτευσης του Λευκού Οίκου με γερουσιαστές που διήρκεσε αρκετές ημέρες, αναμένεται να εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Πρόβλεψη για τρεις εβδομάδες κόλασης, 1031 οι νεκροί στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ ρίχνει 2 τρισ. στη μάχη για τη διάσωση της οικονομίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: