Είστε σοβαροί; Πάτε σε debate ενώ είμαστε περικυκλωμένοι από την επιθετική και παραβατική Τουρκία;

Τόση “πολιτική πείνα” …που θέλει να φάει ο ένας τον άλλο; “Κύριοι” ποιού χωράφι είναι η Κύπρος που νομίζετε ότι μπορείτε ερίζετε για το ποιός έχει τίτλο ιδιοκτησίας; Τί σας κάνει να νομίζετε ότι είμαστε “αμπέλι” να τρυγάτε την ψήφο μας; Μήπως η ανοχή μας; Ή οι ενοχές που προσπαθείτε να μας φορτώσετε λές και είμαστε φορτηγά… ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ – Νέα Υόρκη

Στα αγγλικά, η αρχική προέλευση του debate αφορούσε μια “μάχη” για τη στήριξη θέσεων (a fight or an argument). Σήμερα, με τον όρο debate εννοούμε κυρίως τη συζήτηση μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ατόμων με διαφορετικές θέσεις.

Δεν ξέρω πόσο τελικά είναι διαφορετικές οι θέσεις των Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρου Κυπριανού, ούτε και μπορώ να γνωρίζω αν αυτό είναι μέρος ενός κοινού παιχνιδιού για (περαιτέρω) αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Σημασία όμως έχει ο τρόπος και ο χρόνος συζήτησης. Ο τρόπος αναλύθηκε πιο πάνω (debate=διαφορετικές θέσεις;).

Ο χρόνος;

  • Η Τουρκία σεριανίζει στη θάλασσα μας ανενόχλητη (και στη γη μας από το 1974). Ο ΟΗΕ κάνει την πάπια. Ο Τραμπ απτόητος με-και-για το φίλο Ερντογάν. Η Ρωσία παίζει παιχνίδια, μαζί με την Τουρκία και μέσω αυτής.
  • Η Ελλάδα θα φτάσει στο σημείο να μην ξέρει ούτε και η ίδια τα θαλάσσια σύνορα της. Κι εμείς, περιμένουμε καμιά κουβέντα του Μακρόν να θυμηθούμε ότι είμαστε μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνοι δηλαδή, στη μέση του δικού μας πουθενά.

Ναι, αυτή είναι η ώρα του debate των μεγάλων κομματικών δυνάμεων. Αυτό θέλει ο κόσμος. Πρόεδρε, αυτό θες κι εσύ; Θες περισσότρες διαμάχες; Θες τον κόσμο περισσότερο διχασμένο;

Ποιον βολεύουν όλα αυτά;

“Μπράβο” σε όλους για το debate της ερχόμενης Πέμπτης, 6 Φεβρουαρίου. “Πρωτόγνωρα” επίπεδα σοβαρότητας. Η αδυναμία χάραξης κοινού μετώπου, τείνει να ανοίξει περισσότερα μέτωπα προς όφελος πάντα του εχθρού, της Τουρκίας.

*Ο Νίκος Αντωνιάδης είναι Αν. Καθηγητής Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com & LA Voice – https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Για μια ακόμη φορά η Αθήνα αιφνιδιάστηκε με τις τουρκικές κινήσεις: Επέλεξε την πολιτική των ψευδαισθήσεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: