Εντυπωσιακές εικόνες από διαβαλκανική άσκηση, με πραγματικά πυρά, Χρυσόμαλλο Δέρας 20

Ελικόπτερα παίρνουν μέρος στην άσκηση «ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ-20» στον Προφήτη Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020. Στην άσκηση συμμετέχουν δυνάμεις της ΙΙ Μ/Κ ΜΠ, της Ι ΜΠ, της USAREUR και των Βαλκανικών χωρών Αλβανίας, Βουλγαρίας, Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Ρουμανίας και Σερβίας, με σκοπό την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς και τη βελτίωση της εκπαίδευσης και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Η τελική φάση στης άσκησης «ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ-20» μιας τακτικής άσκησης με πραγματικά πυρά η οποία από την ΙΙ Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού διεξήχθη σήμερα Παρασκευή στην περιοχή του Πεδίου Ασκήσεων – Πεδίου Βολής «ΑΣΚΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ».

  • Στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις της ΙΙ Μ/Κ ΜΠ, της Ι ΜΠ, της USAREUR και των Βαλκανικών χωρών Αλβανίας, Βουλγαρίας, Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Ρουμανίας και Σερβίας, με σκοπό την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς και τη βελτίωση της εκπαίδευσης και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους.

«Η Ελλάδα με την είναι πόλος έλξης για φίλους και συμμάχους, ανεξαρτήτως αν αυτοί συμμετέχουν σε ευρύτερους σχηματισμούς. Η Ελλάδα είναι μια γέφυρα που ενώνει δυνάμεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων και μελλοντικών προκλήσεων. Για την εμπέδωση κλίματος ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Οι ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις είναι δυνάμεις αποτροπής, ασφαλείας, συνεργασίας και είναι δυνάμεις ειρήνης τελικά, διότι αυτό επιδιώκουμε. Από την άλλη πλευρά εμείς μπορούμε να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα του έθνους και της πατρίδας», τόνισε εμφατικά ο Αρχηγός του Γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: