Αναβλήθηκε τουρνουά πρόκρισης στην Κίνα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω κοροναϊού

Ιατρικό προσωπικό εξετάζει τους επιβάτες των τρένων στην πόλη Nanjing της Κίνας. EPA, SU YANG CHINA OUT




Η επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός συνεχίζει να… επηρεάζει το διεθνές αθλητικό καλαντάρι.

Και αυτό γιατί αναβλήθηκε το τουρνουά μπάντμιντον με την ονομασία Lingshui China Masters, το οποίο αποτελεί μέρος της διαδικασίας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι διοργανωτές πήραν την απόφαση να αναβάλουν το τουρνουά, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην επαρχία Χαϊνάν της Κίνας το διάστημα 25 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου, καθώς αρκετοί παίκτες απέσυραν τη συμμετοχή τους.

«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάντμιντον (BWF) και η Κινεζική Ομοσπονδία Μπάντμιντον (CBA) μπορούν να επιβεβαιώσουν την απόφαση να αναβάλουν το Lingshui China Masters 2020 … μετά από τις αυξανόμενες ανησυχίες για την επιδημία του κοροναϊού στην Κίνα και τις γύρω περιοχές» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της BWF και συνεχίζει επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η BWF και η CBA έχουν εξετάσει όλους τους αναγκαίους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια και αμφότερα τα μέρη πιστεύουν ότι είναι λογικό να αναβληθεί το τουρνουά αυτή τη στιγμή».

Η BWF προσθέτει ότι η διοργάνωση είναι πιθανό να μετατεθεί για το Μάιο, ωστόσο οι βαθμοί κατάταξης που θα «απονέμονται» τότε στο τουρνουά δεν θα μετρούν πλέον αναφορικά με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπενθυμίζεται ότι οι Ολυμπιακοί του Τόκιο διεξάγονται στην ιαπωνική πρωτεύουσα το διάστημα 24 Ιουλίου-9 Αυγούστου.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο, Κίνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: