Με 3-2 έχασε η Μπαρτσελόνα από την Ατλέτικο: Θα γίνει κουβέντα για το μέλλον μου είπε ο Βαλβέρδε

File Photo: Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Ερνέστο Βαλβέρδε. EPA, ALEJANDRO GARCIA




Με τρομερή ανατροπή στο φινάλε, η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε με 3-2 την Μπαρτσελόνα κι εξασφάλισε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Super Cup Ισπανίας, όπου το βράδυ της Κυριακής (12/01, 20:00) θα αντιμετωπίσει τη «συμπολίτισσα» Ρεάλ Μαδρίτης, στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Μέχρι το 81ο λεπτό η «Μπαρτσα» κρατούσε την κατάσταση στα χέρια της, καθώς είχε μετατρέψει το εις βάρος της 0-1 στο 46΄ από το γκολ του νεοεισελθέντα, Κόκε, σε 2-1, με τα τέρματα των Μέσι (51΄) και Γκριεζμάν (60΄). Οι «ροχιμπλάνκος», όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και αφού ισοφάρισαν στο 81΄ με το πέναλτι του Μοράτα, έφεραν τα πάνω κάτω στο 86΄ με τον Κορέα.

Η πολυνίκης του θεσμού, Μπαρτσελόνα, δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 14ο τρόπαιο του Super Cup, ενώ εάν το πάρει η Ρεάλ θα είναι το 11ο στην ιστορία της.

Τα αποτελέσματα:

Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 3-1

Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3

Βαλβέρδε: «Αναπόφευκτα θα γίνει κουβέντα για το μέλλον μου»

Στις λεπτομέρειες που έκαναν τη… διαφορά υπέρ της Ατλέτικο Μαδρίτης, στάθηκε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε μετά την ήττα των «μπλαουγκράνα», στον δεύτερο ημιτελικό του ισπανικού Super Cup, που πραγματοποιήθηκε στη Τζέντα της Σ. Αραβίας το βράδυ της Πέμπτης (9/1).

«Το ματς ήταν καλό συνολικά, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να κερδίζουμε τίτλους. Κυριαρχήσαμε αλλά δεν μπορείς να ξεχάσεις τις λεπτομέρειες. Με τέτοια επιρροή από το VAR, το ματς χάνει τη ροή του. Το γκολ του Κοκέ ήταν οφσάιντ για εκατοστά.

Απόψε το VAR δεν μας ευνόησε. Η Ατλέτικο ήταν ταχύτατη στις αντεπιθέσεις. Είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας, αλλά η Ατλέτικο ανέτρεψε την κατάσταση στο φινάλε και εμείς δεν μπορέσαμε να το αποτρέψουμε» τόνισε ο Βάσκος προπονητής και κατέληξε για το μέλλον του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα: «Το μέλλον μου;

Ξέρουμε πώς είναι το ποδόσφαιρο και τι συμβαίνει όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα. Χάσαμε και υποθέτω πως θα γίνει κουβέντα για το μέλλον μου, είναι αναπόφευκτο. Προτιμώ να αφοσιωθώ σε πράγματα που μπορώ να ελέγξω».

Από την πλευρά του πάντως, ο διευθυντής σε θέματα αθλητικών σχέσεων της Μπαρτσελόνα, Γκιγιέρμο Αμόρ, κάλυψε απόλυτα όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, παρά την οδυνηρή ήττα: «Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ομάδα, στους παίκτες και στον προπονητή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

«Παραδόθηκε» στην Ιταλία ο Παναθηναϊκός: Έχασε από την Αρμάνι Μιλάνο με 96-87

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: