«Θα αποχωρήσω και θα βοηθήσω την FIFA στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό», λέει ο Γιάγια Τουρέ

File Photo:«Προφανώς θα ήθελα να παίξω για ακόμη ένα έτος, αλλά πρέπει να αποχωρήσω για να βοηθήσω τη FIFA ενάντια στο ρατσισμό. Αυτά είναι τα πράγματα που βλάπτουν”, δηλώνει ο Γιάγια Τουρέ που στα 36 του αγνωνίζεται στην Κίνα. @amna_news




O Γιάγια Τουρέ στα 36 του χρόνια, σκέφτεται να αποχωρήσει άμεσα από το ποδόσφαιρο για να αφοσιωθεί στον αγώνα κατά του ρατσισμού. Ο μέσος της Κιντάο Χουανγκάι, ομάδα Β΄ κατηγορίας της Κίνας, ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε, μεταξύ άλλων και στον Ολυμπιακό (2005-2006 και 2018), έκανε γνωστές τις προθέσεις του σε μια συνέντευξη:

  • «Προφανώς θα ήθελα να παίξω για ακόμη ένα έτος, αλλά πρέπει να αποχωρήσω για να βοηθήσω τη FIFA ενάντια στο ρατσισμό. Αυτά είναι τα πράγματα που βλάπτουν. Ξέρω ότι, όπως και η UEFA, κάνουν πολλά. Όταν βρίσκεσαι στο γήπεδο και ακούς ρατσιστικά συνθήματα, αυτό πονάει πολύ. Το ίδιο συμβαίνει όταν η οικογένειά σου παρακολουθεί από την τηλεόραση ή μπορεί να έρθει στο γήπεδο και να δει αυτή τη συμπεριφορά διάκρισης», είπε ο μέσος από τη Ακτή Ελεφαντοστού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

Σε ομάδα β’ κατηγορίας στην Κίνα θα αγωνιστεί ο πρώην άσος του Ολυμπιακού Γιάγια Τουρέ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: