Στην τελική ευθεία για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες: Ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός

File Photo: Οι νέες ταυτότητες θα ακολουθούν πλήρως τις συστάσεις του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Photo via Twitter




Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία με την αποστολή προσκλήσεων ενδιαφέροντος για την εκτύπωση – προσωποποίηση εντύπων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του νέου δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  «οι νέες ταυτότητες – κάρτες πολίτη καθώς και τα άλλα έγραφα ασφαλείας θα ακολουθούν πλήρως τις σχετικές συστάσεις του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) και των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι νέες ελληνικές ταυτότητες – κάρτες πολίτη θα έχουν διαστάσεις πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνουν τα ηλεκτρονικά μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με σχετικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Επιπλέον θα διαθέτουν ηλεκτρονικό μέσο, με το οποίο θα διευκολύνεται και διασφαλίζεται η πρόσβαση του κατόχου σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως η ηλεκτρονική αυθεντικοποίηση και η λήψη εγκεκριμένων ψηφιακών πιστοποιητικών.

Τέλος, σύμφωνα με τις σχετικές Αποφάσεις της Ε.Ε. τα Κράτη-Μέλη οφείλουν να δρομολογήσουν τις ανωτέρω αλλαγές εντός του έτους 2021.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα Ελλάδα

Προσλήψεις 2.858 μονίμων υπαλλήλων για “Βοήθεια στο Σπίτι”, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: