“Ρουκέτα” του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ στην Τουρκία: Οι Κούρδοι δεν είναι τρομοκράτες

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ επιθεωρεί στρατιωτικό απόσπασμα στο Βιετνάμ. Μαζί του ο Βιετναμέζος ομόλογός του, Ngo Xuan Lic. EPA, LUONG THAI LINH DIPLOMACY; DEFENCE
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μάρκ Εσπέρ προέτρεψε την Τουρκία τη Δευτέρα να μην συνεχίσει να σταματά ένα αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Βαλτικής και της Πολωνίας.

Η Άγκυρα εκβιάζε τη συμμαχία για να στηρίξει την εισβολή της στη Συρία εναντίον πολιτοφυλακών του Κουρδικού YPG.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Εσπερ προειδοποίησε την Άγκυρα ότι «δεν βλέπουν όλοι τις απειλές που βλέπουν» οι Τούρκοι και πρόσθεσε ότι δεν θα υποστηρίξει τον χαρακτηρισμό των μελών του YPG ως τρομοκράτες για να σπάσει το αδιέξοδο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμφωνούν με την Τουρκία ότι οι Κούρδοι της Συρίας είναι τρομοκράτες.

Ο κ. Έσπερ κάλεσε την Άγκυρα να επικεντρωθεί στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Βορειοατλαντικής Συνθήκης.

“Το μήνυμα προς την Τουρκία … είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτά τα σχέδια ανταπόκρισης και δεν μπορεί να σταματήσουν από τις δικές τους ανησυχίες”, (εννοεί τους Τούρκους) δήλωσε ο Έσπερ που μετέβη στο Λονδίνο για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Η ενότητα της Συμμαχίας, η ετοιμότητα της συμμαχίας, σημαίνει ότι εστιάζεσαι στα μεγαλύτερα ζητήματα – το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η ετοιμότητα της συμμαχίας (ΝΑΤΟ) και όχι αν όλοι είναι πρόθυμοι να υπογράψουν την ατζέντα τους. Δεν βλέπουν όλοι τις απειλές που βλέπουν» (οι Τούρκοι).

Ο Τραμπ στο Λονδίνο για το ΝΑΤΟ: Σύνοδο κορυφής θεωρητικά εορταστική και γεμάτη εντάσεις

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal