Με… θεϊκή παρέμβαση εξελέγη στην προεδρία της Βραζιλίας δήλωσε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου

File Photo: Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου . EPA,JUSTIN LANE




O Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα ότι δεν είχε «ποτέ φανταστεί» ότι θα εκλεγόταν πρόεδρος της Βραζιλίας, άφησε όμως να εννοηθεί ότι μια θεϊκή παρέμβαση τον βοήθησε να καταλάβει το ανώτατο αξίωμα της χώρας του.

«Δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι θα ήμουν πρόεδρος, κανείς δεν προέβλεπε ότι θα νικήσουμε, όμως πιστεύω ότι ήταν η βούληση του Θεού. Καταρχάς, μου έσωσε τη ζωή, κατόπιν μου εμπιστεύτηκε αυτήν τη θητεία», είπε ο επικεφαλής του βραζιλιάνικου κράτους, σε δηλώσεις του έξω από την επίσημη κατοικία του στη Μπραζίλια.

«Πιστεύω ότι ο Θεός είναι Βραζιλιάνος» συμπλήρωσε.

Ο 64χρονος Μπολσονάρου δέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 επίθεση με μαχαίρι, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας του, από την οποία βγήκε ζωντανός. Κατόπιν, αν και ήταν ένας χαμηλών τόνων βουλευτής για τρεις δεκαετίες, εξελέγη πρόεδρος χάρη κυρίως στη μαζική ψήφο των ευαγγελιστών ψηφοφόρων.

Σχεδόν κάθε πρωί, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας έχει τη συνήθεια να βγαίνει από την κατοικία του, το Μέγαρο Αλβοράντα, για μια αυτοσχέδια συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας χαιρετίζει και κάποιους από τους υποστηρικτές του, που έχουν συγκεντρωθεί εκεί.

Σήμερα, η επιτροπή υποδοχής περιελάμβανε μια παιδική χορωδία που τραγουδούσε κάλαντα και έναν Άγιο Βασίλη.

«Θα είστε το ομορφότερο χριστουγεννιάτικο δώρο για τη Βραζιλία το 2020», είπε ο άνδρας που ήταν μεταμφιεσμένος σε Άη Βασίλη.

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σάο Πάολο, Βραζιλία

 

Πορείες κατά του Τζόνσον στο Λονδίνο: “Δεν είναι ο πρωθυπουργός μου”, έλεγαν οι διαδηλωτές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: