Καταδικάζει το τουρκικό ΥΠΕΞ τον εμπρησμό ΙΧ υπάλληλου του Προξενείου Θεσσαλονίκης

File Photo: Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται μεταξύ άλλων πως “αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για παρεμπόδιση τέτοιων επεισοδίων”. ΚΥΠΕ
Τον εμπρησμό οχήματος υπαλλήλου του τουρκικού Προξενείου στην Θεσσαλονίκη καταδικάζει το τουρκικό ΥΠΕΞ καταγγέλλοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί αυτού του είδους τα επεισόδια.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον εμπρησμό ιδιωτικού οχήματος σήμερα (23 Δεκεμβρίου) υπαλλήλου του Προξενείου της Θεσσαλονίκης”. “Η αντίδρασή μας σε αυτό το σοβαρό επεισόδιο έχει εκφραστεί από το Υπουργείο μας τόσο προς τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα όσον και προς τις ελληνικές αρχές από την Πρεσβεία μας στην Αθήνα και έχουν γίνει οι απαραίτητες προφορικές και γραπτές διαμαρτυρίες”, προσθέτοντας ότι “δυστυχώς τα τελευταία έχουν αρχίσει να αυξάνονται παρόμοια επεισόδια ενάντια στο διπλωματικός προσωπικό μας στην Ελλάδα και τις περιουσίες τους”.

“Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για παρεμπόδιση τέτοιων επεισοδίων και για την προστασία των αποστολών και του προσωπικού μας, καθώς και να διασφαλίσουν την τιμωρία αυτών των δραστών όπως τους αξίζει οδηγώντας τους ενώπιον της δικαιοσύνης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη / Τουρκία

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης αυτοκίνητο Τούρκου διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: