Εξηγήσεις του Χρυσόστομου για την μεσολάβηση για το διαβατήριο καταζητούμενου Μαλαισιανού

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε γεύμα που παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’. ΚΥΠΕ, ΓΤΠ, ΧΡ. ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ




Επιχειρηματίας ανάπτυξης γης αγόρασε εκκλησιαστική γη στην Αγία Νάπα, έκτισε και πώλησε έπαυλη στον Μαλαισιανό καταζητούμενο Low Taek Jho και παρακάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να ζητήσει εξέταση του αιτήματος πολιτογράφησης.

Σύμφωνα με δήλωση του Αρχιεπισκόπου στο ΡΙΚ, δεν ήταν η πρώτη φορά που εισηγήθηκε να εξεταστεί αίτημα πολιτογράφησης, χάριν προώθησης επενδύσεων στην οικονομία.

Όπως εξήγησε, δεν διέταξε, αλλά έστειλε επιστολή υπό μορφή παράκλησης, για να εξεταστεί η πολιτογράφηση του Μαλαισιανού. Επεσήμανε δε πως η αρμόδια Αρχή, δηλαδή το Υπουργικό Συμβούλιο, είναι που έδωσε την υπηκοότητα. Ταυτόχρονα, δήλωσε πως μπορούσε να γίνει έρευνα μέσω Αστυνομίας, Ιντερπόλ και Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε, παράλληλα, πως με επιστολή του τότε στο Υπουργείο Εσωτερικών, προώθησε τρία ονόματα επενδυτών, για τα οποία ενημερώθηκε από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ανάπτυξης γης (ντιβέλοπερ).

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, αποκάλυψε επίσης πως ο Μαλαισιανός ζήτησε να κάνει εισφορά και αυτή έγινε στην τότε νεοσύστατη Θεολογική Σχολή. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, το ποσό ήταν 300.000 ευρώ.

Πηγή: Philenews

 

Παίρνει πίσω τα διαβατήρια από τους καταζητούμενους η κυβέρνηση μετά το σάλο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: