Διεξήχθη το ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος με τον αρχιδιάκονο Παντελεήμων Παπαδόπουλο. Photo GOA, D. Panagos
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Το Γραφείο Παιδείας της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας οργανώνει την Τρίτη 5 Νοεμβρίου το Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών, οι οποίοι υπηρετούν στα Ημερήσια, Απογευματινά και Σαββατιανά σχολεία της περιοχής. Το Σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Λύκειο Αγίου Δημητρίου Αστορίας.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα παραστεί στο σεμινάριο το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του και περιλαμβάνει ένα ποικίλο πρόγραμμα εισηγήσεων και εργαστηρίων για το αγγλικό πρόγραμμα, με γενικό θέμα “Engagement with STEAM & Social and Emotional Learning”, το οποίο εισηγήθηκαν οι διευθυντές των ημερησίων σχολείων της Μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης. Οι επιμέρους παρουσιάσεις θα ακολουθήσουν την εναρκτήρια ομιλία του κ. Νίκου Κατσώρη, ιδρυτή και προέδρου του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος “Make a Difference with Loukoumi”.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί του ελληνικού προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση από την Δρ. Ελένη Νατσιοπούλου, επίκουρο καθηγήτρια στο τμήμα Κοινωνιολογίας και Εκπαίδευσης / Teachers College / Columbia University, με θέμα «Σύγχρονες Μέθοδοι Διδασκαλίας της Νεοελληνικής Γλώσσας: Από τη Θεωρία στην Πράξη».

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, αλλά και των γύρω περιοχών, έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο της 5ης Νοεμβρίου καθώς τα ημερήσια σχολεία θα είναι κλειστά.

Ματαιοπονούν όσοι επιχειρούν να αμφισβητήσουν τα προνόμια και τα δικαιώματα του Φαναρίου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal