Συγκλονίζουν τα λόγια της κόρης του πιλότου: Ποιοι είναι οι 3 νεκροί του μοιραίου ελικοπτέρου

Ένας Έλληνας και δυο Ρώσοι οι νεκροί που ανασύρθηκαν από το ελικόπτερο στον Πόρο. ΑΠΕ- ΜΠΕ, STR




Η τραγωδία με το ελικόπτερο που συνετρίβη στον Πόρο, το απόγευμα της Τρίτης, 20 Αυγούστου 2019, συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Οι Αρχές προσπαθούν να ρίξουν «φως» στα αίτια της μοιραίας πτήσης, που διήρκεσε ελάχιστα δευτερόλεπτα, αφού το ελικόπτερο συνετρίβη στη θάλασσα λίγες στιγμές από τη στιγμή που απογειώθηκε.

Όπως γράφει το ΕΘΝΟΣ, ο Έλληνας χειριστής Νίκος Καρυστινός που απογείωσε το ελικόπτερο, που προερχόταν από την Πολεμική Αεροπορία, έχοντας αποφοιτήσει από την Σχολή Ικάρων, ήταν πατέρας τριών παιδιών. Τα παιδιά του, μάλιστα, όπως φαίνεται και από τις αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ήταν ολόκληρη η ζωή του. Με συνεχείς αναρτήσεις, έδειχνε την αγάπη του στα παιδιά του και την σημασία της οικογένειας.

Την ίδια ώρα, η κόρη του συγκλονίζει με ένα μήνυμα που έχει αναρτήσει στον δικό της λογαριασμό στο Facebook. Έχει αναρτήσει μια φωτογραφία του πατέρα της και τα λόγια της μετά την τραγωδία με το ελικόπτερο συγκλονίζουν.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σήμερα ξημερώνει η πιο εφιαλτική μέρα της ζωής μου… Μπαμπά μου εσύ που ήσουν το στήριγμα μου πάντα αποφάσισες να πετάξεις ψηλά… Δεν σου άξιζε πατέρα μου τόσο σύντομο τέλος. Θα σε αγαπάω και θα είμαι υπερήφανη πάντα που ήσουν πατέρας μου. Η πιο τυχερή κόρη στο κόσμο… Λυπάμαι τόσο μπαμπάκα μου. Καλό σου ταξίδι…».

Η ανάρτηση της κόρης του πιλότου

Η ανάρτηση της πρώην σύζυγός του

Με ανάρτησή της αποχαιρετά τον πιλότο και η πρώην σύζυγός του, μητέρα των παιδιών του, γράφοντας: «Δεν έχει τέλος ο πόνος, σε θυμάμαι νεαρό με το αγαπημένο σου μπολντορ, το 900, σε χαρές, σε λύπες, σε ταξίδια, στιγμές, στιγμές, μιας ζωής τόσων χρόνων.

Δεν υπάρχουν λόγια, μόνο σε αποχαιρετώ με αγάπη. Ήσουν καλός άνθρωπος για όλους μας. Άξιζες και είναι άδικο. 7.000 χιλιάδες ώρες πτήσης στην Πολεμική Αεροπορία με αεροπλάνα και ελικόπτερα, η ζωή σου όλη. Ήσουν και θα είσαι ο καλύτερος πατέρας, τα παιδιά μας ήταν και είναι υπερήφανα που είσαι πατέρας τους. Άδικα χάθηκες στους ουρανούς που πάντα λάτρευες.

Η ευχή σου να ακολουθεί τα παιδιά μας πάντα, έκανες τόσα όνειρα για αυτά, αλλά η μοίρα σου άλλα έγραψε. Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο, γιατί εκεί που θα πας δεν θα ξεχαστείς. Τα παιδιά και τα μικρά τους είναι η συνέχειά σου. Καλό ταξίδι Νίκο μου».

Το προφητικό μήνυμα του πιλότου

Το ανατριχιαστικό είναι πως στις 10 Ιουλίου ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου είχε κάνει μία… προφητική ανάρτηση.

Οι δυο Ρώσοι

Τα ονόματα των δύο Ρώσων πολιτών που σκοτώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα χθες στον Πόρο, με την πτώση του ελικοπτέρου, δημοσιεύτηκαν από ορισμένα ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο, που κατέπεσε χθές λίγο μετά την απογείωσή του, ήταν οι Μιχαήλ Αμπράμοβ και Ντάβελ Ακολίνιν.

Αν και το αρχικό άρθρο του πρακτορείου δεν ανέφερε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους δύο πολίτες που σκοτώθηκαν στο χθεσινό δυστύχημα, σε επόμενο δημοσίευμά του το Ria μετέδωσε ότι το ένα από τα δύο θύματα εξ Ρωσίας, ο Αμπράμοβ, δεν είναι άλλος από τον διάσημο Ρώσο επιχειρηματία και μαικήνα των τεχνών που, μεταξύ άλλων επιτευγμάτων, είχε ιδρύσει το «Μουσείο Ρωσικών Εικόνων».

Ο ιδρυτής του Μουσείου Ρωσικής Εικόνας, επιχειρηματίας Μιχαήλ Αμπράμοφ

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του 56χρονου επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ο συνεργάτης του και πρώην υπάλληλος του μουσείου, Σεργκέι Μπριούν.

«Αρχικά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Όμως μου το επιβεβαίωσε ο προσωπικός του βοηθός. Υπάρχουν άνθρωποι που επικοινώνησαν με την οικογένειά του και μίλησαν με τον διευθυντή του μουσείου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι νεκρός», είπε η πηγή του Ria.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ακολίνιν ήταν συνεργάτης του Αμπράμοβ, ωστόσο τα ρωσικά ΜΜΕ δεν έχουν μεταδώσει ακόμα περισσότερες πληροφορίες για εκείνον.

Το σημαντικό έργο του Ρώσου επιχειρηματία

Το «Μουζέι Ρούσκαϊ Ικόνι» είναι η «μοναδική ιδιωτική συλλογή βυζαντινών και ρωσικών έργων θρησκευτικής τέχνης που έχει επίσημα μετατραπεί σε μουσείο, αναγνωρισμένο από το ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων)» όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του μουσείου.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, το «Μουσείο Ρωσικής Εικόνας» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Αμπράμοβ το 2006 και χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τον ίδιο.

Το μουσείο προσφέρει δωρεάν είσοδο στους επισκέπτες, αλλά και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, όπως διαλέξεις και περιηγήσεις. Επίσης, φιλοξενεί κατά καιρούς και συναυλίες, ενώ συνολικά περιλαμβάνει περίπου 5.000 εκθέματα.

Ο Αμπράμοβ ήταν γνωστός φιλάνθρωπος. Μεταξύ άλλων, είχε βοηθήσει με τα πρότζεκτ του βετεράνους και ορφανά, ενώ είχε συμβάλλει και στην κατασκευή εκκλησιών και σιντριβανιών, αναφέρει το Ria.

Πηγή HELLAS JOURNAL,ΕΘΝΟΣ, protothema.gr

 

 

Παράνομο το ελικοδρόμιο στον Γαλατά δηλώνει ο αντιδήμαρχος Πόρου: Χωρίς ρεύμα παραμένει το νησί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: