“Οι πνεύμονές μας καίγονται”, το σύνθημα για την Αμαζονία: Δραστικά μέτρα ζητά η Φινλανδία

Διαδηλωτές συμμετέχουν σε διαδήλωση της οργάνωσης Extinction Rebellion έξω από την Πρεσβεία της Βραζιλίας στο κεντρικό Λονδίνο κατά της τακτικής Μπολσονάρο στο ζήτημα των πυρκαγιών που καίνε τον Αμαζόνιο, Λονδίνο, Βρετανία, Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019. EPA, WILL OLIVER
Τη δυνατότητα να απαγορεύσει από τις ευρωπαϊκές αγορές το βοδινό κρέας από τη Βραζιλία, λόγω της καταστροφής που προκαλούν οι πυρκαγιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου πρότεινε η Φινλανδία, σήμερα Παρασκευή, 23 Αυγούστου, η οποία προεδρεύει της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο.

  • «Ο υπουργός Οικονομικών Μίκα Λιντίλα καταδικάζει την καταστροφή των τροπικών δασών του Αμαζονίου και προτείνει η ΕΕ και η Φινλανδία να εξετάσουν επειγόντως τη δυνατότητα να απαγορευθούν οι εισαγωγές βραζιλιάνικου βοδινού κρέατος», ανέφερε σε δήλωσή του το φινλανδικό υπουργείο Οικονομικών.

Στο Λονδίνο ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο πως η Βρετανία ανησυχεί βαθιά για τις πυρκαγιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και πως ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα χρησιμοποιήσει τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) για να ζητήσει να δοθεί νέα έμφαση στην προστασία της φύσης.

«Ο πρωθυπουργός ανησυχεί βαθιά για την αύξηση των πυρκαγιών στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και για τις επιπτώσεις από την τραγική απώλεια αυτών των πολύτιμων οικοσυστημάτων», δήλωσε εκπρόσωπος.

  • Εξάλλου περίπου 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από την πρεσβεία της Βραζιλίας στο Λονδίνο ζητώντας να σωθεί η Αμαζονία που καταστρέφεται από τις πυρκαγιές.

Με τη συγκέντρωση στο Λονδίνο άρχισε μια σειρά διαδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε ολόκληρο τον κόσμο υπέρ του «φλεγόμενου πνεύμονα» του πλανήτη.

  • Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Σταματήστε την καταστροφή τώρα», «Σώστε τον πλανήτη μας», «Θέλω να πανικοβληθείτε», καθώς και το λογότυπο του οικονομικού κινήματος Extinction Rebellion (XR), που είχε οργανώσει τη διαδήλωση με σύνθημα «Οι πνεύμονές μας καίγονται».

«Σώστε την Αμαζονία!», φώναζαν επίσης οι διαδηλωτές από το πεζοδρόμιο απέναντι από την πρεσβεία, καθώς τους κρατούσαν μακριά φράκτες της αστυνομίας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Παραφρόνησε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου: Ευθύνες σε ξένους για την καταστροφή του Αμαζονίου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal