Οι διακοπές των πολιτικών μας και το “ένδυμα παραλίας” του Πρωθυπουργού που ενοχλεί…

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε παραλία στα Χανιά. Φωτογραφία flashnews.gr




Το θέμα συζήτησης στα κοινωνικά δίκτυα είναι και πάλι οι διακοπές των πολιτικών. Και κάθε φορά που θίγεται αυτό το θέμα, γνωρίζουμε όλοι ότι αφορά μόνο τον εκάστοτε Πρωθυπουργό και τους εκάστοτε υπουργούς. Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης δεν κρίνονται, παρά μόνο όταν βρίσκονται στην εξουσία.

  • Η αλήθεια είναι ότι όλοι -μα όλοι- οι πολιτικοί, μας υπόσχονται ότι θα εργαστούν για τους πολίτες και τα καλοκαίρια και δεν θα εγκαταλείψουν τα υπουργεία τους για να πάνε διακοπές. Και πάντα κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Πέρυσι οι Νεοδημοκράτες έβριζαν τους Συριζαίους για τις δικές τους διακοπές. Και φέτος οι Συριζαίοι πληρώνουν τους Νεοδημοκράτες με το ίδιο νόμισμα. Δεν βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια; Στο τέλος δεν έχουν καμία διαφορά στη συμπεριφορά τους.

Ξέρω ότι οι Νεοδημοκράτες θα μας πουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το κότερο της κυρίας του εφοπλιστή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μία λαϊκή παραλία στα Χανιά. Άλλο είναι το θέμα. Η απουσία από την Αθήνα, ενώ και οι μεν και οι δε υπόσχονταν ότι θα μείνουν στην πρωτεύουσα και θα εργαστούν.

Λοιπόν: Σε ότι αφορά όλους τους πολιτικούς πρέπει να δεχθούμε ότι έχουν και αυτοί ανάγκη ξεκούρασης. Σε όλο τον κόσμο, με πρώτο και καλύτερο τον Αμερικανό Πλανητάρχη, οι πολιτικοί κάνουν ακριβώς ότι και οι πολίτες. Πάνε κάπου και …«γεμίζουν τις μπαταρίες τους».

  • Στον Μπάρακ Ομπάμα άρεσε πολύ να πηγαίνει στη Χαβάη τα Χριστούγεννα και τον Αύγουστο στη Μασαχουσέτη, στους …Αμπελώνες της Μάρθας! Ο σημερινός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τα περασμένα Χριστούγεννα έμεινε …«έγκλειστος» στο Λευκό Οίκο για να δείξει ότι αυτός εργάζεται και οι Δημοκράτες κάνουν διακοπές. Μέχρι τώρα «έκλεψε» μερικά Σαββατοκύριακα και πήγε στην έπαυλή του στη Νέα Ιερσέη. Αντίθετα, οι βουλευτές και οι γερουσιαστές βρίσκονται στις πολιτείες τους ή σε περιοδείες στο εξωτερικό.

Το φαινόμενο των διακοπών, λοιπόν, δεν είναι ελληνικό αλλά διεθνές. Το πρόβλημα με τους δικούς μας πολιτικούς, είναι ότι καταφεύγουν σε μεγαλοστομίες, αλλά στο τέλος κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: Να μην λένε την αλήθεια.

Από σήμερα ελπίζουμε ότι θα επιστρέψουν όλοι στα γραφεία τους και θα πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά. Για να σταματήσει και το κομματικό παιγνίδι στα κοινωνικά δίκτυα. Όλοι το ίδιο είναι τελικά…

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από την ιστοσελίδα FlashNews.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Συντηρητικός δεν είμαι… Αλλά κάποιους ενοχλεί το …ένδυμα παραλίας του Πρωθυπουργού. Είναι καλό να γνωρίζουμε, βέβαια, ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας γυμνασμένος πολιτικός… Αλλά, από την άλλη, είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας…

Μιχάλης Ιγνατίου

Μητσοτάκης-Πολάκης στα Σφακιά της Κρήτης: Δύο… ξένοι στην ίδια παραλία [photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: