Μια ανθρώπινη αλυσίδα για την ελευθερία σχημάτισαν διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ

Διαδηλωτές ανεμίζουν τα κινητά τηλέφωνά τους καθώς συμμετέχουν στην ανθρώπινη αλυσίδα του Χονγκ Κονγκ ενάντια στην έκδοση υπόπτων στην Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019. EPA, ROMAN PILIPEY
Μία πραγματική ανθρώπινη αλυσίδα σχημάτισαν χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ σήμερα Παρασκευή, η οποία διατηρήθηκε για τουλάχιστον μία ώρα.

Οι διαδηλωτές στάθηκαν ο ένας πίσω από τον άλλο κατά μήκος τριών οδικών αρτηριών στο νησί Χονγκ Κονγκ όπως επίσης στο Νιου Τεριτόρις και τη χερσόνησο Καουλούν. Πολλοί κρατούσαν ο ένας το χέρι του άλλου, ενώ άλλοι κουνούσαν τα τηλέφωνά τους και τραγουδούσαν. Οι διοργανωτές ήλπιζαν πως η αλυσίδα θα επεκτεινόταν κατά μήκος ολόκληρης της περιοχής, σε περίπου 45 χλμ.

  • Κάποιοι από τους συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα όπως «Δώστε μάχη για την Ελευθερία! Στηρίξτε το Χονγκ Κονγκ!».

Η κινητοποίηση συνέπεσε με την 30η επέτειο από τη «Βαλτική Αλυσίδα», μια ανθρώπινη αλυσίδα 600 χλμ. που σχηματίστηκε κατά μήκος της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας, οι οποίες επιδίωκαν την ανεξαρτησία τους από τη Σοβιετική Ένωση.

  • «Πρόκειται για ένα σύμβολο των ανθρώπων που αναζητούν την ελευθερία τους» δήλωσε η Κέι, που συμμετείχε στη διαδήλωση. «Είναι απλά μια ειρηνική διαδήλωση, όλοι διαδηλώνουν ειρηνικά».

Η Κέι είπε επίσης πως δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα ακούσει τα αιτήματα των διαδηλωτών, καθώς συνεχίζει να «κλείνει τα μάτια της» και να «καλύπτει τα αυτιά της», κι ενώ οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις διαρκούν ήδη σχεδόν τρεις μήνες.

  • «Βρίσκομαι εδώ απόψε, διότι έχω ανάγκη να κάνω τη φωνή μου να ακουστεί. Ζητήσαμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο (για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα) εδώ και δύο μήνες και ακόμη δεν το έχουν αποσύρει» είπε ο διαδηλωτής Έρικ Λι.

Μεταξύ των αιτημάτων των διαδηλωτών είναι η απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου και όχι η αναστολή του και η παραίτηση της επικεφαλής της περιοχής Κάρι Λαμ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA, Reuters, AFP

Σοκ στην Τουρκία από βιντεοσκοπημένη δολοφονία γυναίκας μπροστά στο παιδί της

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal