Με ανάγνωση υπαινικτικού ποιήματος επέστρεψε μετά από 2 χρόνια ο Κέβιν Σπέισι [video]

FILE PHOTO: O Κέβιν Σπέισι. EPA, DANIEL DEME




Την πρώτη του δημόσια καλλιτεχνική εμφάνιση  εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια, έκανε χθες ο Κέβιν Σπέισι, διαβάζοντας ένα άκρως υπαινικτικό ποίημα στη Ρώμη.

Το ποίημα αναφέρεται σε παλαιστή ο οποίος θρηνεί για το τέλος της ένδοξης σταδιοδρομίας του.

Ο βραβευμένος με δυο Όσκαρ, Κέβιν Σπέισι, είχε κρατήσει χαμηλό προφίλ από τότε που του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και βιαιοπραγία, το 2017.

Όμως, μόλις χθες επανήλθε στο προσκήνιο διαβάζοντας το ποίημα «Ο Παλαιστής», του Γκαμπριέλε Τίντι, στη Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο της Ρώμης.

Μεταξύ άλλων, στο ποίημα αναφέρεται: «Όσο πιο πολύ πληγώνεσαι τόσο πιο σπουδαίος είσαι. Και τόσο πιο άδειος είσαι. Με χρησιμοποίησαν για την διασκέδασή τους, μπουχτισμένοι απ’ τα φτηνοπράγματα. Η ζωή τέλειωσε σε μια στιγμή».

Η εμφάνιση του Σπέισι στη Ρώμη, έρχεται  τρεις εβδομάδες αφότου αποσύρθηκαν επισήμως στις ΗΠΑ όλες οι κατηγορίες εναντίον του. Η Βρετανική Μητροπολιτική αστυνομία συνεχίζει ωστόσο να ερευνά άλλες έξι υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων στην Βρετανία, στο διάστημα 1996 – 2013.

 «Συγκλόνισα τη χώρα, έκανα τις αρένες να δονούνται, έριξα τους αντιπάλους μου στα σχοινιά. Φώτισα τα σκοτάδια, μάζεψα προσβολές, μάζεψα χειροκρότημα. …Απ’ την άλλη, η ζωή δεν είναι τρομακτική για όσους δεν πήραν ποτέ το ρίσκο. Ποιος μπορεί να με καταλάβει;… Το πνεύμα μου ασθενεί. Δεν μπορεί πια να θεραπευθεί. Θα εξαφανιστώ από προσώπου γης. Αυτή είναι η μοίρα. Το ξέρω ότι είμαι κουρασμένος και θλιμμένος Κι αυτό γιατί εσείς μου σκάψατε τον τάφο», ήταν μερικοί από τους στίχους που απήγγειλε ο Σπέισι.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Σπέισι ανέβασε στο ΥouTube ένα βίντεο με τίτλο «Αφήστε με να είμαι ειλικρινής», στο οποίο εμφανιζόταν ως Φρανk Αντεργουντ στο House of Cards, να λέει: «Σίγουρα δεν πρόκειται να πληρώσω το τίμημα για πράγματα που δεν έκανα».

Πηγή: BBC

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: