Το τελευταίο αντίο στον Χριστόφια: «Σήκωσε ψηλά την σημαία της Κύπρου» [photos] [videos]

Στιγμιότυπο από την κηδεία του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, Λευκωσία, Κύπρος, Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019. Φωτογραφία: Philenews.com




Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσαν τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, σήμερα, Τρίτη, 25 Ιουνίου, σύσσωμος ο κυπριακός -και όχι μόνο- πολιτικός κόσμος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος.

Η κηδεία του εκλιπόντος τελέστηκε με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους.

  • Η νεκρώσιμος ακολουθία άρχισε στις 5:00 απόγευμα από τον Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρο, ενώ νωρίτερα η οικογένεια του εκλιπόντος δέχθηκε τα συλλυπητήρια των επισήμων.

Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού εκφώνησε επικήδειο λόγο.

  • «Ο Δημήτρης Χριστόφιας δίδαξε τι σημαίνει να βάζεις το ‘εμείς’ πάνω από το ‘εγώ’», ανέφερε στον επικήδειο λόγο του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού στη νεκρώσιμη ακολουθία για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο.

Ο κ. Κυπριανού, αναφερόμενος σε όλες τις στιγμές της πολιτικής κυρίως ζωής του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε ότι «σήκωσε ψηλά τη σημαία της Κύπρου, τη σημαία του ΑΚΕΛ».

Μαζί έφτασαν στην κηδεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι και συλλυπήθηκαν με τη σειρά τους την οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας υπέγραψε για στο βιβλίο συλλυπητηρίων στο Προεδρικό, όπου έκανε αναφορά για έναν «γνήσιο ηγέτη, αγωνιστή της αριστεράς».

  • Το παρών στη νεκρώσιμη ακολουθία έδωσαν μεταξύ άλλων, Τ/κ αξιωματούχοι, μέλη το Υπουργικού Συμβουλίου, πολιτικοί και βουλευτές του τόπου, στελέχη άλλων κομμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και απλός κόσμος.

Συγκίνηση προκάλεσε μία Τ/κ δημοσιογράφος, η οποία ήταν φίλη με τον Δημήτρη Χριστόφια, και ήρθε στην κηδεία έχοντας μαζί της χώμα που έφερε από το κατεχόμενο Δίκωμο.

Το πρωί η σορός του Δημήτρη Χριστόφια τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία από τις 9:00 και πλήθος κόσμου έσπευσε να τον ασπαστεί για τελευταία φορά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας απεβίωσε την Παρασκευή, σε ηλικία 72 ετών, μετά από μεγάλη μάχη που έδινε στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Τσίπρας: Θα παραστεί στην κηδεία του Χριστόφια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: