Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Τσίπρας: Θα παραστεί στην κηδεία του Χριστόφια

Με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας κηδεύεται ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Στην Κύπρο προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια βρίσκεται την Τρίτη ο πρωθυπουργός. Επισκέφθηκε αρχικά το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.

  • Ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή το 1974. Στο στρατόπεδο τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ ταγματάρχης Εμμανουήλ Χατζής και αμέσως μετά την καταθεση στεφάνου, ξεναγήθηκε στο στρατιωτικό μουσείο της Δύναμης.

«Βρίσκομαι κι εδώ κοντά σας, στο στρατόπεδο σας -στο στρατόπεδό μας- για να σας μεταφέρω τον χαιρετισμό κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, τον χαιρετισμό της πατρίδας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στα μέλη της ΕΛΔΥΚ.

  • Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Να σας βεβαιώσω ότι, παρά τα χρόνια που πέρασαν τίποτε δεν ξεχάστηκε, κανένας δεν ξεχάστηκε, από τους ηρωικούς αγώνες, και τους νεκρούς της ΕΛΔΥΚ στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής. Η πατρίδα θυμάται και τιμά τα παιδιά της που έπεσαν με το όνομα της Ελλάδας και της Κύπρου στα χείλη τους.

Ξέρετε, και πρέπει να ξέρετε, ότι εσείς εκπροσωπείτε τη σταθερή αλληλεγγύη, τη στήριξη, της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία και τον ρόλο της Ελλάδας ως τον πιο σημαντικό πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή».

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία του ΑΚΕΛ, όπου τον υποδέχθηκε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού. Αφού υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δ. Χριστόφια ο κ. Τσίπρας δήλωσε στους δημοσιογράφους:

  • «Είμαι σήμερα εδώ για να αποτίσω φόρο τιμής ένα σπουδαίο τέκνο του λαϊκού κινήματος και του κυπριακού λαού, έναν σπουδαίο ηγέτη της Αριστεράς, σε έναν άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή, στον αγώνα για τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, για να μπορεί όλος ο κυπριακός λαός, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζουν ειρηνικά».
  • Στη μνήμη του Δημήτρη Χριστόφια, συνέχισε ο πρωθυπουργός, «οφείλουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή, αλλά και για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν είναι πια ανάμεσά μας, αλλά η μνήμη του θα είναι πάντα ζωντανή στον αγώνα των αδικημένων, των κατατρεγμένων, των αδύναμων, στον αγώνα για δικαιοσύνη και ζωή. Θα τον θυμόμαστε πάντα» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι υπουργοί Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και Σάββας Αγγελίδης.

  • Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων, που άνοιξε η κυπριακή Προεδρία για τον Δημήτρη Χριστόφια και στη συνέχεια, με τον κ. Αναστασιάδη αναχώρησαν για τον Στρόβολο, προκειμένου να παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία του Δημήτρη Χριστόφια.

Στις 17:00 ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μεταβεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο χώρο που θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

HellasJournal

Στην Κύπρο, για το ύστατο χαίρε στον Δημήτρη Χριστόφια, μεταβαίνει ο πρωθυπουργός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: