Πρώτος νικητής του LIFE Citizen’s Prize της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2019, η Κύπρος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ, το LIFE+ SmartPV είχε προεπιλεγεί μαζί με άλλα 8 ευρωπαϊκά προγράμματα για το βραβείο αυτό και κέρδισε την πρώτη θέση μετά από ψηφοφορία του κοινού. ΚΥΠΕ




Το ερευνητικό έργο SmartPV, στο οποίο η ΑΗΚ είναι βασικός εταίρος, είναι ο νικητής του Βραβείου του Πολίτη (LIFE Citizen`s Prize) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ, το LIFE+ SmartPV είχε προεπιλεγεί μαζί με άλλα 8 ευρωπαϊκά προγράμματα για το βραβείο αυτό και κέρδισε την πρώτη θέση μετά από ψηφοφορία του κοινού.

Για την υλοποίηση του έργου, είχαν επιλεγεί 300 παραγαναλωτές στην Κύπρο (οικιακοί καταναλωτές με εγκατεστημένο Φωτοβολταϊκό στην οροφή τους) και η ενεργειακή τους συμπεριφορά παρακολουθήθηκε μέσω έξυπνων μετρητών.

  • Βάσει των ενεργειακών δεδομένων που συλλέχθηκαν, αναπτύχθηκε μια δυναμική διατίμηση ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία εγκρίθηκε από τη ΡΑΕΚ και τέθηκε σε πιλοτική εφαρμογή.
  • Αυτή ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε μια χρονικά μεταβαλλόμενη διατίμηση ηλεκτρικής ενέργειας, για οικιακούς καταναλωτές στην Κύπρο.

Μέσω αυτής της διατίμησης οι καταναλωτές ενθαρρύνθηκαν να μετατοπίσουν μέρος της ζήτησης τους σε περιόδους μη αιχμικής ζήτησης προς όφελος του ηλεκτρικού συστήματος και επίσης σημειώθηκε εξοικονόμηση της τάξης του 2-3%.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
28/06/2019

Οι πρώτοι απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου παρέλαβαν τα πτυχία τους [photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: