Ικανοποίηση Αλ Σίσι από τα λεγόμενα Γκουτέρες για το ρόλο της Αιγύπτου στη Μέση Ανατολή

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας κατά την διάρκεια συνάντησης στο πλαίσιο της συνόδου των G20 στην Οσάκα, στην Ιαπωνία. 29 Ιουνίου 2019. EPA, EDITORIAL USE ONLY,
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη στήριξη που παρέχει στη Χώρα του Νείλου, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, για τον καθοριστικό ρόλο της Αιγύπτου στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας, πρέσβης Μάσαμ Ράντι.

Η «Αλ Αχράμ», που φιλοξενεί τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Αιγυπτίου ηγέτη, τονίζει ότι «οι παρατηρήσεις του Προέδρου Αλ Σίσι πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 που πραγματοποιήθηκε στις 28-29 Ιουνίου στην ιαπωνική πόλη της Οζάκα.
Με
Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της Αιγυπτιακής προεδρίας, «ο Πρόεδρος Αλ Σίσι τόνισε επίσης την υποστήριξη της Αιγύπτου για προσπάθειες του ΟΗΕ που αποσκοπούν στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης».

Από την πλευρά του, ο κ. Γκουτέρες εξέφρασε την εκτίμησή του για την διευρυμένη συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και της Αιγύπτου, τονίζοντας τον πρωταγωνιστικό – κεντρικό ρόλο στην που παίζει η χώρα για την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πρέσβη Μπάσαμ Ράντι, «ο Γκουτέρες δήλωσε ότι ο ΟΗΕ επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία με την Αίγυπτο».

Όσον αφορά την Προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης, που για φέτος ασκεί η Αίγυπτος, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε το πόσο σημασία δίνουν τα Ηνωμένα Έθνη στο ζωτικό ρόλο της Αιγύπτου στην ενίσχυση και εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής τους σχέσης με την Αφρικανική Ένωση.

Τέλος, οι Αλ Σίσι και Γκουτέρες συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή και ιδιαίτερα την κατάσταση στη Λιβύη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ν. Κάτσικα

Και δεύτερη σύλληψη για την φονική επίθεση με μαχαίρι σε βάρος έγκυου στο Λονδίνο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal