Άνω κάτω το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο από φωτιά στον κινητήρα αεροσκάφους

File Photo: Tο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης @ethnosgr




Συναγερμός σήμανε, λίγο πριν τις 5:00 το απόγευμα του Σαββάτου, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αεροσκάφος, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Nea Kriti.

  • Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το οποίο επικαλείται τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Γιώργο Πλιάκα, στο αεροσκάφος που μόλις είχε προσγειωθεί, μετά από πτήση από την Τσεχία, εμφανίστηκαν καπνοί, λίγο πριν αποβιβαστούν οι επιβάτες.
  • Σύμφωνα με το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ. Νίκο Λαγουδάκη, «η φωτιά ήταν μικρής έκτασης και κατασβέστηκε με φορητά μέσα πυρόσβεσης που διαθέτει το αεροδρόμιο».

«Άμεσα με πυροσβεστήρες χειρός έσβησε η φωτιά στον κινητήρα ενώ ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική. Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών ολοκληρώθηκε δίχως κανένα πρόβλημα. Κάποιοι μάλιστα επιβάτες δεν αντιλήφθηκαν καν τι είχε συμβεί» τόνισε ο κ. Πλιάκας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής προχώρησαν και σε ενδελεχή έλεγχο του αεροσκάφους.

  • Τα αίτια υπό τα οποία ξέσπασε η πυρκαγιά θα αναλάβει να διερευνήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ, η εταιρεία στην οποία ανήκει το αεροσκάφος, θα προχωρήσει σε περαιτέρω τεχνικό έλεγχο.

Ευτύχημα αποτελεί πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Το αεροσκάφος, πάντως, που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει και πάλι για αεροδρόμιο της Τσεχίας, παραμένει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου προκειμένου να γίνει ο έλεγχος που απαιτείται και να δοθεί ή όχι, έγκριση για να πετάξει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Nea Kriti

Μικρής έκτασης φωτιά στα κρατητήρια του τμήματος μεταναστών στη Λητή Θεσσαλονίκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: