“Δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν” δίνει τη …λύση ο “Ρουβίκωνας”: Οι ξένοι και ο Αλέξης…

Αστυνομικοί της φρουράς του Ελληνικού Κοινοβουλίου έχουν συγκεντρωθεί στο προάυλιο της Βουλής στο σημείο που άγνωστοι πέταξαν δοχεία με κόκκινη μπογιά, Αθήνα Τρίτη 21 Μαίου 2019. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας σε ένδειξη συμπαράστασης στον κατάδικο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η υπόθεση των επιθέσεων του «Ρουβίκωνα» δεν έχει ελληνικές προεκτάσεις μόνο, αλλά ενοχλεί και τους εταίρους της Ελλάδας στην Ευρώπη και πέραν του Ατλαντικού. Ιδιαίτερα οι Αμερικανοί, δείχνουν ότι είναι θυμωμένοι.

Βλέπετε δεν μπορούν να καταλάβουν ότι σε μία δημοκρατική χώρα δρουν ανενόχλητοι κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι «αναρχικοί», οι οποίοι είναι γνωστοί στις αστυνομικές αρχές. Με ονόματα και διευθύνσεις…

  • Το ότι ενοχλούνται οι ξένοι είναι ένα γεγονός, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αναγκαστικά πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Αυτό που πρέπει να μας νοιάζει και μας κόφτει είναι ότι διαμαρτύρεται η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Διότι στο τέλος οι πολίτες είναι αυτοί που επηρεάζονται και η χώρα μας είναι αυτή που γίνεται ρεζίλι στο εξωτερικό. Βρισκόμαστε και στην έναρξη της τουριστικής σεζόν, της «βαριάς ελληνικής βιομηχανίας», και όσο να είναι η ανησυχία όλων αυξάνεται.

Το ερώτημα είναι γιατί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επιτρέπει αυτή την πρόκληση, η οποία έχει εξελιχθεί σε «φαινόμενο». Αυτοί οι τύποι δρουν ανεξέλεγκτα, κάνουν ότι θέλουν και όποτε το επιθυμούν. Κτυπούν πρεσβείες, αστυνομικά τμήματα και χθες τον ίδιο το Ναό της Δημοκρατίας. Η αστυνομία, όπως ανέφερα και παραπάνω, τους γνωρίζει. Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας “δεν συγκινείται”, όπως τον κατηγορούν οι αντίπαλοί του… Εκτός εάν για κάποιο περίεργο λόγο δεν μπορεί να πατάξει τη συγκεκριμένη ομάδα. Διότι δεν βλέπω άλλο λόγο που να εμποδίζει τις αρχές να πράξουν το καθήκον τους.

Δεν «αγοράζω» τον ισχυρισμό είναι τάχατες είναι «φίλοι» του πρωθυπουργού από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ότι έχουν σχέση με άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Μία άλλη εκδοχή είναι ότι επειδή συμφωνεί σε όλα με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς, αφήνει τα μέλη του «Ρουβίκωνα» να παίζουν με τις μπογιές και τα …δακρυγόνα για να εκτονώνονται και να κρατούν κοντά την κομματική πελατεία. Είναι ένας «λογικός» ισχυρισμός, όσο και αν δεν υπάρχει καμία, μα καμία λογική σε αυτές τις παράνομες ενέργειες. Διότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ανάμεσά τους και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζουν τις επιθέσεις των «παιδιών».

  • Χθες, και το Μέγαρο Μαξίμου, και το κόμμα που κυβερνά τη χώρα, καταδίκασαν με ισχυρό -είναι η αλήθεια, τρόπο- την επίθεση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Χρησιμοποίησαν ισχυρή γλώσσα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι προβληματικό. Ο πρόεδρος της Βουλής έδειξε θυμό. Και ο θυμός του κ. Βούτση και οι καταδικαστικές δηλώσεις είναι καλοδεχούμενες. Αλλά ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο πρόεδρος της Βουλής πρόσφεραν λύσεις.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι αδυνατούν να τους συλλάβουν. Το ερώτημα είναι άλλο και δίνεται βεβαίως το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να ισχυρίζεται ότι δεν θέλουν να τους συλλάβουν. Εάν όντως αυτή είναι η αλήθεια, η χώρα έχει σοβαρότατο πρόβλημα.

Κυβέρνηση και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζουν την επίθεση στην Ελληνική Βουλή

Η χθεσινή επίθεση εναντίον της Βουλής ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι πολίτες δικαιολογημένα είναι έξω φρενών και άκουσα αρκετούς να λένε ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση θα επηρεάσει την ψήφο τους. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει μαζί τους; Μα κανένας.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν παρεμβαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να λύσει αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Επαναλαμβάνω την ερώτηση: Τι είναι αυτό που τον εμποδίζει. Ή έχει δίκιο το ΚΚΕ που λέει πως ότι οι ενέργειες του «Ρουβίκωνα», όπως σωστά τονίζει «δεν έχουν καμία σχέση με τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του λαού μας, αλλά αξιοποιούνται και για τη συκοφάντησή τους»;

Το ΚΚΕ μίλησε για «την ενίσχυση του αποπροσανατολισμού από τα λαϊκά προβλήματα και το πραγματικό διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών», μέσα από αυτές τις ενέργειες.” Ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει.

  • Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, και επειδή τα συμφέροντα του λαού δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα της κάθε συνιστώσας, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει σήμερα να τελειώσει μία δια παντός αυτή την άναρχη κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπει αυτή την «τρέλα» των δήθεν κινητοποιήσεων στο όνομα του Δημήτρη Κουφοντίνα που παραδέχθηκε ότι σκότωσε συνανθρώπους μας στο όνομα μίας αρρωστημένης ιδεολογίας…

Ξέρουμε ότι διαμαρτύρονται οι Αμερικανοί και αρκετοί εκ των Ευρωπαίων εταίρων. Τους δίνει η κυβέρνηση την ευκαιρία να το κάνουν με την αναποτελεσματικότητά της. Και επειδή στην Αμερική και την Ευρώπη έχουν κανόνες και τους τηρούν, διότι πρέπει να προστατεύσουν τους υπηκόους τους, θα διαμαρτυρόμαστε πάλι αν εκδόσουν “ταξιδιωτική οδηγία”.

Δυστυχώς, για μερικούς πολίτες η δράση του “Ρουβίκωνα” αποτελεί μέρος του γενικότερου “χαβαλέ” που μαστίζει τη χώρα. Πρέπει να ενηλικιωθούν και να σοβαρευτούν. Αλλά, θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο: Ούτε τα οκτώ χρόνια των Μνημονίων άλλαξε η χώρα. Μόνο φτώχυναν οι άνθρωποι και εξαθλιώθηκαν…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Είμαστε μερικά 24ωρα πριν από τις εκλογές και οι “παντός καιρού” τύποι που μάζεψε ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο μίας αμφιβόλου αξίας διεύρυνσης είναι εξαφανισμένοι. Που είναι η κ. Ρεπούση, ο κ. Μπίστης και οι υπόλοιποι της “Γέφυρας”; Απλά κατέρρευσαν μαζί της. Στο τέλος περισσότερη ζημία προκάλεσε η ένταξη τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, όλοι μαζί μόλις και μετά βίας γεμίζουν ένα τηλεφωνικό θάλαμο…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο πόλεμος της Αμερικής και του Ισραήλ με την Τεχεράνη αφορά και την Ελλάδα και την Κύπρο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: