Ποιοι είναι οι μονομάχοι του δεύτερου γύρου στις Περιφέρειες: Προηγείται η ΝΔ στις 12 από τις 13

File Photo: Ο Γιώργος Πατούλης υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, STR




Σε 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας προηγείται η ΝΔ. Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες σε πέντε περιφέρειες, ενώ στη μια από αυτές, στην Κρήτη, εξελέγη από την πρώτη Κυριακή ο μοναδικός -μέχρι στιγμής- μη «γαλάζιος» περιφερειάρχης.

  • Συγκεκριμένα, από την πρώτη Κυριακή εκλέγονται: στην Περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας με το 61,99% των ψήφων, στην Περιφέρεια Κρήτης ο Σταύρος Αρναουτάκη με το 60,81% των ψήφων (ο οποίος κατέβηκε ως αυτόνομος, αλλά τον στήριξαν επίσης το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ), στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης (56,97%), στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Κώστας Αγοραστός (55,42%), στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ο Γιώργος Χατζημάρκος (54,99%).
  • Επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή, στις Περιφέρειες: Αττικής, Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Β. Αιγαίου, Δ. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.

Η πλέον οριακή διαφορά μεταξύ των δυο επικρατέστερων υποψηφίων αποτυπώνεται στην Πελοπόννησο με τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα (34,11%) και τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη (34,10%) να αναμετρώνται με διαφορά, από την 1η Κυριακή, 0,01%.

«Γαλάζια» μάχη στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Περιφέρεια βορείου Αιγαίου
«Γαλάζια» μάχη θα διεξαχθεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου για την ανάδειξη νέας περιφερειακής Αρχής.

Η επίσημη υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας Χριστιάννα Καλογήρου με ενσωματωμένο το 77% των εκλογικών τμημάτων των νησιών έχει 31,33% των ψήφων, ενώ ο ανεξάρτητος -με τη στήριξη μερίδας της Νέας Δημοκρατίας- Κώστας Μουτζούρης συγκεντρώνει το 24,08% των ψήφων. Η κ. Καλογήρου προηγείται του κ. Μουτζούρη σε Λήμνο και Σάμο, στη Λέσβο προηγείται ο κ. Μουτζούρης, ενώ στη Χίο η διαφορά είναι ελάχιστα υπέρ της κ. Καλογήρου.

Τρίτος σε ψήφους με 18,5% είναι ο υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Χριστόφας, τέταρτος με 10,91% ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος με 10,91% και πέμπτος με 10,64% ο υποστηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σπιλάνης. Μικρά ποσοστά 2,87% και 1,68% για τους αριστερούς υποψηφίους Στράτο Γεωργούλα και Νίκο Μανάβη αντίστοιχα.

27/05/2019 09:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Από την πρώτη Κυριακή εκλέγονται οι δήμαρχοι Τρικκαίων και Πύλης, στα Τρίκαλα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: