Αντιπροσωπεία της ΕΕ θα παρακολουθεί τη ψηφοφορία στην Κωνσταντινούπολη

File Photo: A handout photo made available by the Republican People’s Party (CHP) press office shows CHP candidate for Istanbul mayor Ekrem Imamoglu speaks during his repeated election campaign rally in Istanbul, Turkey. EPA,REPUBLICAN PEOPLE’S PARTY




Αντιπροσωπεία του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) θα μεταβεί στην Τουρκία ως παρατηρητής των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιουνίου, με πρόσκληση των τουρκικών αρχών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κογκρέσου του ΣτΕ, πριν την εκλογική ημέρα η αντιπροσωπεία, υπό τον Βρετανό Andrew Dawson, θα έχει συναντήσεις στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη με μέλη των εκλογικών αρχών, εκπροσώπους του διπλωματικού σώματος καθώς και μη κυβερνητικές οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης. Επίσης, προγραμματίζονται επαφές με υποψηφίους.

  • Στις 23 Ιουνίου, η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί εκλογικά κέντρα για να παρακολουθήσει τη διαδικασία ψηφοφορίας. Τα προκαταρκτικά συμπεράσματα θα παρουσιαστούν από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην Κωνσταντινούπολη στις 24 Ιουνίου.
  • Το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών ήταν παρατηρητής και στις τοπικές εκλογές που έγιναν στην Τουρκία στις 31 Μαρτίου. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν 22 παρατηρητές από 20 ευρωπαϊκές χώρες που επισκέφθηκαν περίπου 140 εκλογικά κέντρα σε όλη την Τουρκία, μεταξύ άλλων στην `Αγκυρα, στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη και σε άλλες πόλεις.

Μετά την απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας, το Κογκρέσο εξέδωσε διάφορες δηλώσεις καλώντας τις τουρκικές αρχές να εγγυηθούν την εκλογική διαδικασία ενόψει των επαναληπτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
30/05/2019 07:45

Η Τουρκία προσπαθώντας να προσεγγίσει τις ΗΠΑ, αποφυλάκισε τον Αμερικανό ερευνητή Σερκάν Γκελγκέ (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: