Στο ρυθμό των προημιτελικών του Champions League: Αύριο αναμετρώνται Τότεναμ-Άγιαξ




Αύριο το βράδυ στο Λονδίνο, εκεί όπου η Τότεναμ θα υποδεχθεί τον Άγιαξ, αμφότερες …εκπλήξεις των προημιτελικών του UCL και μία ημέρα μετά, την πρώτη του Μαίου στη Βαρκελώνη, εκεί όπου η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ, είναι προγραμματισμένες οι πρώτες ημιτελικές αναμετρήσεις στο Champions League.

  • Η Τότεναμ αύριο απέναντι στον Άγιαξ αναζητά την δυνατότητα δημιουργίας προϋποθέσεων για ένα ευρωπαϊκό τελικό, οι Ολλανδοί από την μεριά τους ελπίζουν, να ανακτήσουν το δοξασμένο παρελθόν του με τα τρομερά παιδιά του Τεν Χάγκ

Η Τότεναμ, που πρόσφατα μετακόμισε σε ένα νέο στάδιο-στολίδι αξίας 1,15 δισ ευρώ , σύμφωνα με τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο, χρειάζεται να παρουσιάζεται σαν μεγάλος σύλλογος και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, συλλέγοντας τρόπαια

Χρήματα που δαπανήθηκαν στο γήπεδο, όχι για την ομάδα, αφού η Τόττεναμ δεν ενισχύθηκε ούτε αυτό το καλοκαίρι ούτε αυτό το χειμώνα.

Όμως οι «πετεινοί» πληρώνουν τώρα το τίμημα, αφού ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τον Άγιαξ, χωρίς τους τραυματίες Χάρι Κέιν, Μούσα Σισοκό, Σερζ Οριέ, Χάρι Γουίνκς, Έρικ Λαμέλα και τον τιμωρημένο Σον .

  • Η Τότεναμ έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, χάρη στο μοναδικό τους γκολ το τελευταίο δεκαπενθήμερο.
  • Αντίθετα όλα φαίνονται καλά στον Άγιαξ, με την Eredivisie να του προσφέρει ένα σαββατοκύριακο ξεκούρασης πριν από τον ευρωπαϊκό του αγώνα.

Μάλιστα ο Μαουρίτσιο, δήλωσε ότι είναι άδικο ο Άγιαξ να ξεκουράζεται ενώ η ομάδα του να είχε ένα δύσκολο για την Premier League με την Γουέστ Χαμ.

«Ξέρω ότι η Premier League και η FA μας βοήθησαν να προετοιμαστούμε για τον ημιτελικό, αλλά είναι αλήθεια ότι η Premier League είναι εντελώς διαφορετική από την ολλανδική League», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους. «Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη είναι εντελώς διαφορετικό από την Αγγλία».

Έτσι και αλλιώς τα τρομερά παιδιά του Άγιαξ, που μετά την Ρεάλ Μαδρίτης άφησαν έξω κι την Γιουβέντους, θέλουν να φτάσουν μέχρι το τέλος. Και είναι μία γενιά που θυμίζει εκείνη που ο Φαν Γκάαλ οδήγησε το 1995 στον ευρωπαϊκό της τίτλο.

  • Μία ημέρα αργότερα, προσοχή και ενδιαφέρον στρέφονται στο Camp Nou της Βαρκελώνης, όπου η πρωταθλήτρια πλέον Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε και του Λιονέλ Μέσι θα υποδεχθεί την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ.
  • Σε ένα ματς που ο ο διάσημος Αργεντινός θα προσπαθήσει να σπάσει ένα ακόμα ταμπού, μιας και η αγγλική ομάδα, είναι ένας από τους έξι συλλόγους, που δεν έχει καταφέρει να σκοράρει εναντίον του στην Ευρώπη.

Ο Μέσι έχει σημειώσει 113 γκολ σε 11.289 λεπτά (137 αγώνες) στην Ευρώπη, περίπου ένα γκολ κάθε 99 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα, αλλά δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία της Λίβερπουλ, σε κανένα από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια που την συνάντησε, όπως συνέβη και κόντρα σε Ρούμπιν Καζάν, Ίντερ, Μπενφίκα και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σε ηλικία 19 ετών, ο Μέσι έπαιξε 90 λεπτά και στα ματς της τελευταίας συνάντησης με την Λίβερπουλ το 2006/07, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίκτυα.

  • Η Λίβερπουλ, που απέκλεισε με χαρακτηριστική ευκολία την Πόρτο, γνωρίζει ότι μέσα σε λίγες ημέρες είναι δυνατό να μείνει έξω και από τους δύο μεγάλους στόχους που κυνηγάει, την κατάκτηση της Premier League και φυσικά το Champions League.
  • Κανένας από τους τέσσερις προπονητές της ημιτελικής φάσης του Champions League, δεν κατάφερε ποτέ την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι αυτός που έφτασε πλησιέστερα, μιας και βρέθηκε στον τελικό δύο φορές, χάνοντας ισάριθμες, με τη Ντόρτμουντ (το 2013 εναντίον της Μπάγερν) και με τη Λίβερπουλ (πέρυσι πριν από τη Ρεάλ Μαδρίτης).

Για Βαλβέρδε (Μπαρτσελόνα), Τεν Χαγκ (Άγιαξ) και Ποτσετίνο (Τότεναμ), θα είναι πρώτη φορά ακόμα και η συμμετοχή τους στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης

Τα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης:

ΤΡΙΤΗ

Tότεναμ (Αγγλία)-Αγιαξ (Ολλανδία)

ΤΕΤΑΡΤΗ

Μπαρτσελόνα(Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 0-2

** Οι επαναληπτικοί αγώνες για τα ημιτελικά θα διεξαχθούν στις 7 (Λίβεπρουλ-Μπαρτσελόνα) και 8/5 (Άγιαξ-Τότεναμ)

*** Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 1/6 στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης.

29/04/2019 15:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νιόν, Ελβετία

Πρέπει να κερδίσουμε τους επόμενους δύο αγώνες για τον τίτλο, λέει ο Γκουαρντιόλα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: