Σοκ και απέραντη φρίκη στην Κύπρο: Ο «Ορέστης» φέρεται να παραδέχεται τρεις φόνους (video)




Τη διάπραξη του φόνου της Maricar, καθώς και άλλων δύο φόνων με τρία θύματα, φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς που τελεί υπό κράτηση.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης για τον φόνο της Maricar Valdez Arquila, από τις Φιλιππίνες, ο 35χρονος, ανακρινόμενος, φέρεται να παραδέχθηκε τον φόνο της Maricar καθώς και τη διάπραξη άλλων δύο φόνων με τρία θύματα.

Σε ό,τι αφορά τη μία υπόθεση, πρόκειται για Νεπαλέζα ή Ινδή, την οποία φέρεται να σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, ωστόσο δεν προσδιόρισε ακριβώς πότε. Υπέδειξε δε στην αστυνομία το σημείο, όπου εγκατέλειψε τη σορό της, και συγκεκριμένα ένα λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα, όπου και εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη νέα υπόθεση, ο 35χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι διέπραξε διπλό φόνο, σκοτώνοντας μία μητέρα από τη Ρουμανία και την ανήλικη κόρη της.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Έχουν παγοποιηθεί όλες οι πληρωμές του 35χρονου από τη Δημοκρατία λέει στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή

Ως έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος έχει συλληφθεί ως ύποπτος για δολοφονίες γυναικών δεν πληρώνεται από τη Δημοκρατία, ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ, με αφορμή το γεγονός ότι μέχρι στιγμής ο 35χρονος δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, η ίδια πηγή ανέφερε πως «όπως έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή έχουν παγοποιηθεί όλες οι πληρωμές του».

Λήφθηκαν όλα τα μέτρα ώστε αυτός να μην έχει πρόσβαση στα διοικητικά καθήκοντα που είχε, και ταυτόχρονα να μην επιβαρύνεται η Δημοκρατία σε ότι αφορά τη μισθοδοσία του και τα διάφορα επιδόματα, τα οποία πλέον δεν του καταβάλλονται, σημείωσε.

Ερωτηθείσα για την ανεύρεση πτώματος σε λάκκο στο πεδίο βολής Ξυντούς στην Ορούντα, σε χώρο δηλαδή που σχετίζεται με τις δραστηριότητες της Εθνικής Φρουράς, η ίδια πηγή υπέδειξε πως το πεδίο βολής δεν είναι στρατιωτικός χώρος αλλά ένας χώρος στον οποίο έχουν πρόσβαση και οι πολίτες, και στον οποίο εν ώρα βολής λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Αστυνομίας μετά από τον εντοπισμό του πτώματος στο πεδίο βολής στην περιοχή Κάμπος του Μήλου στην Ορούντα κατόπιν υποδείξεων του 35χρονου ίλαρχου.

Ο 35χρονος φέρεται να παραδέχθηκε άλλη μία διπλή δολοφονία μητέρας και κόρης από τη Ρουμανία 36 και 8 ετών αντίστοιχα ενώ παραδέχθηκε τη δολοφονία της Maricar Valdez έπειτα από τη διαδικασία έκδοσης εντάλματος προσωποκράτησης αφού πέρασε εκ νέου από εξάντλητική ανάκριση.

Αναφορικά με το πτώμα που υπέδειξε το χώρο όπου το πέταξε ο 35χρονος φέρεται να πρόκειται για γυναίκα από το Νεπάλ ή την Ινδία, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στους ανακριτές πρόκειται για έγκλημα που έγινε το καλοκαίρι του 2018 αλλά δεν θυμάται ξεκάθαρα σε ποιά γυναίκα ανήκει.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η διαδικασία ανάσυρσης της σορού, ενώ στην περιοχή βρίσκονται οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους για να διενεργήσουν αυτοψία στη σκηνή.

Ο 35χρονος υπέδειξε στους ανακριτές σημείο με πηγάδι νότια του πεδίου βολής όπου βρισκόταν το πτώμα.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αφού ζητήθηκε η συμβολή της για την ανάσυρση του πτώματος από το σημείο όπου εντοπιστηκε. Το πτώμα φαίνεται να ανήκει σε γυναίκα από την Ασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σορός που εντοπίστηκε βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση ενώ δεν είναι αναγνωρίσιμη.

Ο 35χρονος μέχρι στιγμής έχει παραδεχθεί τους φόνους της Marry Rose, της Αrian Palanas Lozano, σύμφωνα πληροφορίες, έχει παραδεχθεί το φόνο της Maricar αλλά και της γυναίκας το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στην Ορούντα.

Όσον αφορά την εξάχρονη Sierra, κόρη της Marry Rose ισχυρίστηκε ότι την πέταξε στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, αφότου πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων.

ΚΥΠΕ
25/04/2019 18:48

Απίστευτη φρίκη στην Κύπρο: Εντοπίστηκε πτώμα στην Ορούντα μετά από υπόδειξη του «Ορέστη»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: