Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η πορεία των ερευνών σε Μιτσερό και λίμνη Μεμί και όλες οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση με τις κατά συρροή δολοφονίες στην Κύπρο, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι ο θάνατος εικονολήπτη στην Καλαμάτα από σαΐτα, το επίδομα ενοικίου για εκτοπισθέντες φοιτητές εξωτερικού, το επικαιροποιημένο πρόγραμμα χορήγησης υπηκοοτήτων και οι προσλήψεις γιατρών.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Χαμένες στις λίμνες τρεις ανθρώπινες ψυχές» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ούτε η χθεσινή ημέρα φανέρωσε τα μυστικά που εξακολουθεί να κρύβει ο βυθός της κόκκινης λίμνης στο Μιτσερό, αλλά και της λίμνης Μεμί ενώ οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα. Αλλού γράφει ότι συγκλονισμό προκαλεί ο θάνατος 53χρονου εικονολήπτη στην Καλαμάτα από σαΐτα που καρφώθηκε στο κεφάλι του. Επίσης γράφει για αυστηρότερα κριτήρια και εξονυχιστικούς ελέγχους με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα χορήγησης υπηκοοτήτων έναντι επενδύσεων που τίθεται σε ισχύ από τις 15 Μαΐου.

Ο «Πολίτης» έχει τίτλο «Αναζητούν τους κώδικες της ματωμένης διαδρομής» και γράφει στο πρωτοσέλιδό του ότι ουσιαστική αναμένεται να είναι η συμβολή των πέντε ειδικών εμπειρογνωμόνων της Scotland Yard που σήμερα θα ενημερωθούν από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και στη συνέχεια το κλιμάκιο των ανακριτών θα τους κάνει ειδική παρουσίαση για τη δράση του 35χρονου αξιωματικού της ΕΦ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην αθρόα συμμετοχή πολιτικών προσωπικοτήτων στον επιτάφιο της Μεγάλης Παρασκευής στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό της Αμμοχώστου. Επίσης γράφει ότι η Επίτροπος Διοικήσεως δικαίωσε εκτοπισθέντα φοιτητή εξωτερικού για το επίδομα ενοικίου, αφού παραπονέθηκε ότι η Υπηρεσία Μερίμνης δεν καλύπτει στα επιδόματά της όσους σπουδάζουν εκτός Κύπρου.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Ψηφοδέλτιο επανένωσης από το ΑΚΕΛ» και γράφει ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης των δυνάμεων εκείνων που αντιμάχονται τις πολιτικές που προωθούνται σε ΕΕ και Κύπρο, πολιτικές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων και όχι των πολλών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με εμπόδια συνεχίζονται οι έρευνες στο Μιτσερό. Ακόμη, αναφέρεται στην κοινωνική ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών και στα βήματα που γίνονται.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Γρίφος η αιτία θανάτου» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει πλέον το γεγονός πως παρόλο ότι εξετάστηκαν ιατροδικαστικά τρία θύματα του φερόμενου 35χρονου δολοφόνου, δεν εντοπίστηκε η αιτία θανάτου τους. Αλλού γράφει ότι μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών είναι οι περιπτώσεις παραιτήσεων στην Κύπρο για λόγους ευθιξίας. Ακόμη, γράφει ότι αναμένονται προσλήψεις γιατρών `με το τσουβάλι` τον Μάιο.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Οπισθοχώρηση στις έρευνες για πτώματα στην κόκκινη λίμνη» γράφει ότι απέβησαν άκαρπες οι έρευνες στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό για ανάσυρση δεύτερης βαλίτσας, λόγω της σχεδόν μηδενικής ορατότητας. Επίσης γράφει ότι η Scotland Yard και ιδιωτικές εταιρίες ενισχύουν τις έρευνες των αρχών στο Μιτσερό. Ακόμη, αναφέρεται σε επικρίσεις κατά του Αρχιεπισκόπου από τα κατεχόμενα, λόγω της πασχαλινής του εγκυκλίου.

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 30/04/2019

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: