Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Αλγερία: Σε 195 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές




Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αλγερίας συνέλαβαν και έθεσαν υπό κράτηση 195 ανθρώπους κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων σήμερα, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, κάνοντας λόγο για παραβάσεις εκ μέρους των συλληφθέντων, όπως λεηλασίες.

  • Δεκάδες χιλιάδες Αλγερινοί κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους στο κέντρο του Αλγερίου για να διαμαρτυρηθούν κατά του προέδρου της χώρας ΑΜαζικές μπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, που βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια στην εξουσία, στις ογκωδέστερες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Αλγερίας τα τελευταία 28 χρόνια.

Στο μεγαλύτερο μέρος τους οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές, αργά το απόγευμα, ωστόσο, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να αποτρέψει το πλήθος να προσεγγίσει το προεδρικό μέγαρο.

  • Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, 112 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια. Άγνωστοι εισέβαλαν σε ένα δημοτικό σχολείο και το εθνικό μουσείο, κλέβοντας εκθέματα και βάζοντας φωτιά σε τμήματα του κτιρίου, μετέδωσαν το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο και το Ennahar TV.

«Μπουτεφλίκα, φύγε!» έγραφε ένα πανό. «Η Αλγερία είναι μια Δημοκρατία, δεν είναι βασίλειο» ήταν το σύνθημα σε ένα άλλο.

Προς το παρόν, οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα επίσημες εκτιμήσεις για τον αριθμό των συμμετεχόντων. Όμως, η εφημερίδα του Αλγερίου El Watan υπολογίζει ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Αλγερινοί πλημμύρισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, DPA
08/03/2019 23:37

Λαοθάλασσα διαδηλωτών κατά Μπουτεφλίκα στην Αλγερία με φόντο την παραίτηση βουλευτών του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: