Ντοπαρισμένοι άλλοι τρεις αθλητές, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου




Ο Αζέρος αρσιβαρίστας, Βαλεντίν Χριστόφ, έχασε το χάλκινο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στην κατηγορία των 56 κιλών, αφού, όπως ανακοινώθηκε, είναι ο ένας από τους τρεις αθλητές, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, σε επανελέγχους που πραγματοποίησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Σύμφωνα με την ΔΟΕ, το δείγμα του Χριστόφ διαπιστώθηκε μετά τον επανέλεγχο ότι ήταν θετικό σε απαγορευμένο στεροειδές αναβολικό (oralturinabol).

  • Επίσης, θετικά στην ουσία oxandrolone βρέθηκαν τα δείγματα δύο αθλητών του στίβου, του Λευκορώσου Ανις Ανανένκα, ο οποίος κατετάγη 43ος στα 800 μέτρα ανδρών, και της συμπατριώτισσάς του, Αλένα Ματόσκα, που ήταν 25η στη σφυροβολία γυναικών.

Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και εντεύθεν, η ΔΟΕ διατηρεί και επανεξετάζει δείγματα αθλητών με μεθόδους ανίχνευσης οι οποίες δεν υπήρχαν την εποχή εκείνη, με στόχο να προστατεύσει τους καθαρούς αθλητές, να τιμωρήσει τους παραβάτες και να διατηρήσει την ακεραιότητα και το αδιάβλητο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

29/03/2019 15:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερ
Βερολίνο, Γερμανία

Με Μέσι και Σουάρες “κατεβαίνει” η Μπαρτσελόνα στο ντέρμπι με την Εσπανιόλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: