Στο φάσμα της παχυσαρκίας ο κατά τα άλλα υγιής Ντόναλντ Τραμπ, μεταδίδει το BBC




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει παχύνει από τον τελευταίο ιατρικό του έλεγχο, αλλά η υγεία του παραμένει “σε πολύ καλή κατάσταση”, σύμφωνα με τον προσωπικό γιατρό του, τον Σον Κόνλεϊ, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.

  • Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τραμπ λαμβάνει υψηλότερες δόσεις φαρμάκου για τη μείωση του επιπέδου χοληστερίνης. Κατά την εξέταση της περασμένης εβδομάδας ο Τραμπ ζύγιζε 110 κιλά, δύο κιλά περισσότερα από την εξέταση στις αρχές του 2018.

‘Αλλοι γιατροί του επισημαίνουν ότι ο δείκτης μάζας σώματός του (BMI) ξεπερνά πλέον το 30, δηλαδή ο Τραμπ θεωρείται πλέον παχύσαρκος.

“Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η υγεία του προέδρου παραμένει καλή”, αναφέρει σε έκθεσή του που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο ο δρ Κόνλεϊ, ο οποίος εξέτασε τον 72χρονο πρόεδρο.

Ο Τραμπ, ο οποίος πάσχει από μια κοινή μορφή καρδιακής νόσου, είχε κληθεί στο παρελθόν να χάσει τουλάχιστον 4,5 κιλά.

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει ύψος 1,90 μ. και φέρεται ότι η διατροφή του περιλαμβάνει αναψυκτικά και τρόφιμα fast food.

Είναι γνωστό ότι δεν πίνει αλκοόλ και ο ίδιος λέει ότι δεν έχει πιει ποτέ. Επίσης δεν καπνίζει.

  • Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε παρουσιάσει μια επιστολή, η οποία ανέφερε ότι “θα είναι ο πιο υγιής πρόεδρος που θα έχει έως σήμερα εκλεγεί”, αλλά ο γιατρός τον οποίο ανέφερε ως υπογράφοντα την επιστολή είχε δηλώσει αργότερα ότι την είχε συντάξει ο ίδιος ο Τραμπ.

Πέρυσι ο δρ Ρόνι Τζάκσον είχε πει ότι ο πρόεδρος έχει “εξαιρετικά γονίδια” και ότι δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι κοιμάται μόνο τέσσερις με πέντε ώρες την νύχτα γιατί “έτσι είναι η φύση του”.

Στην τελευταία έκθεσή του ο δρ Κόνλεϊ αναφέρει ότι δεν διαπίστωσε σοβαρά προβλήματα υγείας εξετάζοντας τον Τραμπ.

  • “Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές για να αναφέρω έπειτα από την εξέταση στα μάτια, τα αυτιά, την μύτη, το στόμα, τα δόντια/ούλα, την καρδιά, τους πνεύμονες, το δέρμα, το γαστρεντερικό και νευρολογικό σύστημα”.

Σύμφωνα με την έκθεση, η δόση του φαρμάκου που λαμβάνει ο Τραμπ για τη μείωση των υψηλών επιπέδων των λιπιδίων στον οργανισμό (ιδιαίτερα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων), το Rosuvastatin, αυξήθηκε από 10mg σε 40mg.

Συνάντηση Πομπέο-Μογκερίνι ,εν μέσω επικρίσεων Πενς στην ΕΕ για τις κυρώσεις στο Ιράν

15/02/2019 11:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: