Χωρίς νερό εδώ και τρεις εβδομάδες οι κάτοικοι οικισμού στον Μαραθώνα




Εισαγγελική παρέμβαση ζητούν οι κάτοικοι του «Οικισμού Δικαστών και Εισαγγελέων Μαραθώνα», καθώς -εδώ και 21 μέρες- έχει διακοπεί η παροχή νερού, χωρίς να δίνεται καμία εξήγηση από τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το θέμα της υδροδότησης του οικισμού.

Ακόμη, οι περίπου οι 2.000 κάτοικοι που έχουν μείνει χωρίς νερό, από την 1η Φεβρουαρίου 2019, ζητούν την άμεση και επείγουσα επανυδροδότηση του Οικισμού. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά, μέσα στο τελευταίο τετράμηνο, που οι κάτοικοι του οικισμού «βιώνουν το μαρτύριο της δίψας και της μη δυνατότητας κάλυψης των βασικών τους αναγκών».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Θέμις» Κώστα Τσιάκαλο, «το δεύτερο δεκαήμερο του περασμένου Δεκεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μαραθώνα, δεχόμενο την εισήγηση – γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου, αποφάσισε την οριστική παραλαβή του δικτύου ύδρευσης του οικισμού μας και την άμεση υδροδότησή του».

Επίσης, ο κ. Τσιάκαλος, ανέφερε ότι «η λειτουργία των αντλιοστασίων του οικισμού μας, είχε ανατεθεί με σύμβαση σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ για την αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου κράτησε την αρμοδιότητα αυτή η τεχνική υπηρεσία του δήμου Μαραθώνα».

Παρ΄ όλα αυτά, συνεχίζει ο πρόεδρος του οικισμού, «από την 1η Φεβρουαρίου 2019 και μετά έχει διακοπεί η λειτουργία του αντλιοστασίου, με ευθύνη της ιδιωτικές εταιρείας, η οποία επικαλείται οικονομική υστέρηση οφειλών του δήμου Μαραθώνα προς αυτή, θέτοντας έτσι σε ομηρία ολόκληρο τον οικισμό στον οποίο δεν πρέπει να παραληφθεί ότι διαμένουν και ανήλικα παιδιά, μαθητές, αλλά και υπερήλικες».

Παράλληλα, ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Θέμις», Κ. Τσιάκαλος και Ελένη Σκλήκα αντίστοιχα, με έγγραφη διαμαρτυρία τους, επισημαίνουν ότι «η παροχή νερού είναι συνταγματική επιταγή και η παρεμπόδισή της συνιστά ποινικό αδίκημα σύμφωνα με το άρθρο 293 Ποινικού Κώδικα», ενώ ζητούν απάντηση στο ερώτημά τους για ποιον λόγο ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης δεν εφαρμόζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2018, η οποία μάλιστα ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία, σχετικά με την παραλαβή του δικτύου ύδρευσης του οικισμού και την άμεση υδροδότησή του.

Υπενθυμίζουν ότι ήδη με έγγραφο προς στην αποκεντρωμένη Διοίκηση έχουν ζητήσει την πειθαρχική δίωξη του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη για παράβαση καθήκοντος.

Παν. Τσιμπούκης
22/02/2019 12:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Το πλάνο μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών συζητήθηκε στο ΥΠΕΘΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: