Τουρκικά ΜΜΕ: Υποστηρίζουν ότι οι συριακές φυλές γύρισαν την πλάτη στους Κούρδους




Στροφή προς την Άγκυρα, αποσύροντας τη στήριξή τους προς τους Κούρδους του YPG/PKK, κάνουν φυλές της Συρίας σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, το οποίο μεταδίδει ότι εκπρόσωποι 150 φυλών της Συρίας συνέρχονται στο Αζέζ της Συρίας υπό τη Βουλή Συριακών Φυλών για να αποφασίσουν τις κινήσεις τους έπειτα από την απόφαση των ΗΠΑ για απόσυρση των στρατευμάτων της από τη Συρία.

Το πρακτορείο Anadolu μεταδίδει ότι στη συνέλευση, η οποία αποτελείται από 400 μέλη, συμμετέχουν εκπρόσωποι από 150 φυλές από διάφορες περιοχές της Συρίας. Σε ανακοίνωση τους πριν την έναρξη της συνέλευσης, αναφέρουν ότι στόχος είναι να αποτύχουν οι δραστηριότητες των YPG/PKK στα ανατολικά του Ευφράτη και να διασφαλιστεί η διοίκηση στους πραγματικούς ιδιοκτήτες των εδαφών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη φυλές συριακές, οι οποίες στήριζαν το YPG/PKK, σχεδιάζουν να αποσύρουν τη στήριξή τους και ήδη ήρθαν σε επαφή με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, διαβιβάζοντας ότι θέλουν να συνεργαστούν με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο DHA, εντός της Συρίας απέναντι από το Γκαζιάντεπ της Τουρκίας, παρατηρείται κινητικότητα από τους Κούρδους μαχητές, οι οποίοι μετέφεραν δυνάμεις με λεωφορεία ενισχύοντας τα παρατηρητήριά τους ενόψει και της επικείμενης επιχείρησης της Τουρκίας, την οποία εξήγγειλε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Οι Κούρδοι μαχητές, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, παρακολουθούν με κιάλια την τουρκική πλευρά, προσπαθώντας να καταλάβουν τις κινήσεις της Τουρκίας, μελετώντας την συγκέντρωση στρατευμάτων της στην περιοχή.

Η Hurriyet μεταδίδει ακόμη ότι χθες το βράδυ παρατηρήθηκε κινητικότητα και από τα αμερικανικά στρατεύματα στην πόλη Καμισλί της Συρίας, απέναντι από το Μάρντιν της Τουρκίας. Στρατιωτικό κομβόι με φορτηγά και τεθωρακισμένα οχήματα πέρασε μέσα από την πόλη και χάθηκε. Πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο αναφέρουν ότι πρόκειται για αμερικανικά φορτηγά και κοντέινερ τα οποία αποχωρούν από τη Συρία.

ΚΥΠΕ
21/12/2018 13:17

Ασυγκράτητος ο Ντόναλντ Τραμπ: Μετά τη Συρία αποφάσισε να εγκαταλείψει και το Αφγανιστάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: