Το πνεύμα του ζει στα προεδρικά μέγαρα: Ο Αναστασιάδης έγινε Ντενκτάς, λέει ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ!




Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Συνεργασία με τις ΑΠΟΨΕΙΣ και την HELLAS JOURNAL

Είδατε ποιος είναι ο αθάνατος ηγέτης της Κύπρου; Ο Ραούφ Ντενκτάς! Το πνεύμα του ζει τελικά όχι μόνο στον βορρά αλλά και στον νότο! Δεν το αντιλήφθηκα εγώ αυτό. Ο Άντρος Κυπριανού το αντιλήφθηκε. Ο Αναστασιάδης έγινε Ντενκτάς, λέει! Ολοκληρώνει αυτός τώρα τα οράματα του Ντενκτάς που έμειναν ημιτελή, λέει!

Για να πω την αλήθεια, νόμιζα ότι το πνεύμα του Ντενκτάς περιφέρεται μόνο στο προεδρικό μέγαρο στον βορρά. Μάλιστα ήμουν βέβαιος γι’ αυτό. Όλοι όσοι μπήκαν σε εκείνο το μέγαρο μετά τον Ντενκτάς, έγιναν Ντενκτάς. Έγιναν Ντενκτάς και ηγέτες προερχόμενοι από την αριστερά, όπως οι Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και Μουσταφά Ακιντζί.

  • Καθώς προβληματιζόμουν γιατί γίνονται όλοι Ντενκτάς, κατάλαβα ότι το θαύμα βρίσκεται σε εκείνα τα δωμάτια ανάμεσα στους φτιαγμένους από κίτρινη πέτρα τοίχους και στην καρέκλα. Τελικά το πνεύμα του Ντενκτάς φώλιασε εκεί. Όποιος μπει εκεί και καθίσει σε εκείνη την καρέκλα δεν μπορεί να σωθεί! Ξέρετε, όπως κάποτε μπαίνει ο διάβολος μέσα σε κάποιους, μέσα σε αυτούς μπαίνει ο Ντενκτάς! Τους διαβόλους τους βγάζουν οι μοναχοί καρφώνοντάς τους! Εμείς πώς θα βγάλουμε τον Ντενκτάς από μέσα τους;

Επιπλέον, τώρα διείσδυσε και στον νότο, λέει. Μπούκαρε και στο μέγαρο εκεί. Άραγε ξέρει ο Κυπριανού πώς θα βγάλουμε τον Ντενκτάς μέσα από τον Αναστασιάδη; Σκέψου Άντρο, σκέψου καλά. Αυτό το πνεύμα είναι πολύ επικίνδυνο! Πάντα έλεγε διχοτόμηση, αλλά νομίζω ότι τώρα ούτε αυτήν θα την δέχεται. Δεν θα εκπλαγώ αν ζητήσει ολόκληρο το νησί και όχι μόνο το μισό. Μήπως ξέρει κανείς τι θα κάνει ένα πνεύμα Παφίτη σε αυτό τον κόσμο;

Θυμώνεις με τον Νίκο επειδή θέλει συνομοσπονδία αδελφέ; Μην σπαταλάς άδικα ενέργεια. Και μην φοβάσαι! Ούτε συνομοσπονδία θα γίνει, ούτε και δύο κράτη! Μας τα ρίχνουν τώρα αυτά μπροστά μας για να περάσουμε έτσι ακόμα λίγο τον καιρό μας. Κατάλαβαν τους Κύπριους. Είναι άνθρωποι χασομέρηδες. Οδηγούν βιαστικοί το αυτοκίνητό τους με μεγάλη ταχύτητα, αλλά ο χρόνος είναι το πράγμα που ξοδεύουν πιο απλόχερα. Η ζωή τους είναι μαγκάλι, τάβλι και κουτσομπολιό.

  • Αν δεν ήταν το Κυπριακό, δεν θα έβρισκαν τίποτε άλλο να συζητήσουν. Κοίτα αδελφέ. Ο αγαπητός μας κατακτητής δεν θέλει καμία λύση και άλλα παρόμοια εδώ. Διότι λύση σημαίνει απόσυρση του τουρκικού στρατού από το νησί. Όποια λύση και αν είναι. Είναι αναγκασμένος να αποχωρήσει. Ε, αποχωρεί; Δεν αποχωρεί! Δεν αποχωρεί ενόσω δεν του λέει αποχώρησε ο θείος Σαμ στην Ουάσινγκτον. Ο Τσαβούσογλου μπορεί να φαίνεται τώρα ότι θέλει συνομοσπονδία. Ουσιαστικά ούτε αυτό θέλει.
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Η πρόθεσή του είναι να το αποσπάσει και αυτό από τον Αναστασιάδη και να το βάλει στην τσέπη. Λέγοντας ότι μια μέρα μπορεί να χρειαστεί. Πότε; Όταν ο θείος Σαμ αποφασίσει για λύση! Προς το παρόν δεν υπάρχει μια τέτοια απόφαση. Σύντομα θα βγει σε σύνταξη η κυρία Λουτ. Θα την προσθέσουμε και αυτήν στον κατάλογο των μεσολαβητών που ήρθαν. Η σημερινή κατάσταση της Κύπρου δεν είναι πρόβλημα για την Αμερική. Ακόμα και στο ζήτημα του φυσικού αερίου δεν πονοκεφαλιάζει.

  • Χωρίς να τελειώσει η υπόθεση της Συρίας και του Ιράκ στην Μέση Ανατολή. Χωρίς να πάρουν όλα τον δρόμο τους στην Λιβύη. Χωρίς να απαλλαχτεί το Ισραήλ από την Γάζα και να ανασάνει, το Κυπριακό δεν πρόκειται να διευθετηθεί! Επιπλέον, το κέφι όλων καλά κρατεί με το σημερινό στάτους κβο. Από την μια ένα αναγνωρισμένο νόμιμο κράτος. Και από την άλλη ένα πειρατικό. Υπάρχει καλύτερο; Σε όλους χρειάζεται ένας πειρατής!

Κοίτα αδελφέ. Κοίτα Νίκο. Κατά την συνομιλία με τον Τσαβούσογλου πρώτα θα τον ρωτήσεις το εξής: «Τι είδους λύση θέλεις για να αποσυρθεί ο τουρκικός στρατός από την Κύπρο;» Αυτή την ερώτηση πρέπει να υποβάλεις πριν συζητήσεις την συνομοσπονδία σου ή τα δύο κράτη. Μήπως η λύση που ουσιαστικά στοχεύεις δεν είναι μια λύση στην οποία θα αποσυρθεί από το νησί ο τουρκικός στρατός; Αν αυτό είναι που επιθυμείς πιο πολύ σε οποιανδήποτε λύση, ρώτησε και μάθε. Κατά την γνώμη μου, σε καμία λύση που θέλει η Τουρκία δεν υπάρχει ο τερματισμός της εδώ παρουσίας του τουρκικού στρατού. Αν το δέχεσαι αυτό, τα υπόλοιπα είναι εύκολα ούτως ή άλλως.

  • Αν δεν το δέχεσαι, μην αναλώνεσαι άδικα. Και μην πανικοβάλλεις τους πάντες ότι θα υπάρξει συνομοσπονδία ή λύση δύο κρατών! Και μια ερώτηση από εμένα: «Ο θείος Σαν αποφάσισε ότι η συνομοσπονδία θα είναι πιο κερδοφόρα για τον ίδιο από το σημερινό στάτους κβο;» Δεν το νομίζω. Δεν πρόκειται να χαλάσει εύκολα την 44χρονη ησυχία του!

Όσον αφορά το θέμα με την μετατροπή σε Ντενκτάς. Σας αδικούν. Ουσιαστικά όλοι σας είστε οπαδοί των Γιάνκηδων. Δεν διαφέρετε μεταξύ σας. Και ο Ντενκτάς ήταν οπαδός των Γιάνκηδων. Τους υπηρέτησε χρόνια. Εμπόδισε την μετατροπή της Κύπρου σε μια νέα Κούβα της Μεσογείου, κανονίζοντας τους αριστερούς.

Ο Μακάριος ανατράπηκε επειδή έκανε ζαβολιές. Ο Ντενκτάς έζησε πιο πολύ από τον Μακάριο. Πρέπει να έχει έναν μακρύ κατάλογο υπηρεσιών στην Ουάσινγκτον και στο Λονδίνο. Έχασε την παλιά του εκτίμηση μόλις διαλύθηκαν τα Σοβιέτ και άρθηκε ο κίνδυνος του κομμουνισμού. Αλλά πάλι είναι τυχερός. Αθάνατος ηγέτης! Το πνεύμα του ακόμα ζει στα προεδρικά μέγαρα. Και στον βορρά και στον νότο!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας

Ποιος είναι ο πανδοχέας και ποιος ο ταξιδιώτης σε τούτα εδώ τα μέρη: Είδα εσένα Κερύνεια…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: