Οι Τούρκοι ανακάλυψαν σχέδιο στελεχών του Πενταγώνου και του YPG εναντίον του Τραμπ!




Συνωμοσία εναντίον του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, για την απόφαση απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, «βλέπουν» οι Τούρκοι, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι πίσω από το «σχέδιο» βρίσκονται ανώτεροι αξιωματούχοι του Πενταγώνου και των Κούρδων μαχητών του YPG.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό κανάλι ειδήσεων A Haber, τα στελέχη του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, τους οποίους χαρακτηρίζει «βαθύ κράτος του Πενταγώνου» και το YPG, έχουν σχέδιο για να σαμποτάρουν την απόφαση του κ. Τραμπ.

Έχουν σχεδιάσει, υποστηρίζει, να παίξουν ένα βρώμικο παιχνίδι για να ακυρώσουν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι έχει ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι το σχέδιο αυτό προβλέπει τα εξής:

  • Οι Κούρδοι μαχητές του YPG θα αποσυρθούν από τις περιοχές Der el-Zor και Raqqa για να επιτρέψουν στους τζιχαντιστές του ISIS να οργανώσουν επιθέσεις και να διαδώσουν ότι το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να είναι ισχυρό στη Συρία. Έτσι, υποθέτουμε, θα αναγκαστεί ο κ. Τραμπ να ακυρώσει ή να αναβάλει την απόφαση αποχώρησης των Αμερικανών στρατιωτών.

Το τηλεοπτικό κανάλι ισχυρίστηκε ότι οι επιθέσεις του ISIS, οι οποίες έχουν ξαναρχίσει μετά την απόφαση του κ. Τραμπ, αποδεικνύουν την ύπαρξη αυτού του σχεδίου.

Η τουρκική κυβέρνηση απείλησε να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας εναντίον των περιοχών, όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι στα βορειοανατολικά της Συρίας. Μετά την απόφαση του κ. Τραμπ, η επιχείρηση αναβλήθηκε.

Σημειώνεται ότι η απότομη μετατόπιση της αμερικανικής πολιτικής για τη Συρία, μείωσε ένα εμπόδιο για την εφαρμογή των σχεδίων της Τουρκίας στη Συρία. Η κυβέρνηση Ερντογάν ισχυρίζεται ότι η επιχείρηση, η οποία προς το παρόν έχει αναβληθεί, έχει ως στόχο να εξαλείψει τις «τρομοκρατικές ομάδες», όπως χαρακτηρίζει τις κουρδικές οργανώσεις, σε περιοχές κοντά στα σύνορα της Τουρκίας.

Ο στρατός του Άσαντ δεν εισήλθε στην Μανμπίτζ: Δήλωση-διάψευση του Πενταγώνου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: