Ο στρατός του Άσαντ δεν εισήλθε στην Μανμπίτζ: Δήλωση-διάψευση του Πενταγώνου




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Το κανάλι OPEN και η ιστοσελίδα μας επικοινώνησαν με το αμερικανικό Πεντάγωνο και ζητήσαμε από εκπρόσωπό του να σχολιάσει τις πληροφορίες περί εισόδου των δυνάμεων του προέδρου Άσαντ στην πόλη Μανμπίτζ.

Η απάντηση είναι αρνητική. Δεν μπήκαν στην πόλη οι δυνάμεις του Άσαντ.

Συγκεκριμένα, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, τονίστηκε ότι είναι λανθασμένες οι πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές στις στρατιωτικές δυνάμεις στην πόλη Μανμπίτζ.

Οι Αμερικανοί λοιπόν λένε ότι δεν έχουν δει καμία ένδειξη ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αληθινοί.

Το Πεντάγωνο καλεί όλους να σεβαστούν την ακεραιότητα της πόλης και την ασφάλεια των πολιτών της.

Και το μήνυμα απευθύνεται σε όλους: Στη Συρία, στην Τουρκία και το Ιράν, αλλά και στους Κούρδους, οι οποίοι ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με τον Ασαντ για να βρουν σημείο συνεννόησης ώστε να αποφευχθεί η επίθεση των Τούρκων εναντίον τους.

Θέσαμε στο Πεντάγωνο την πληροφορία ότι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, επιβεβαίωσε ότι δυνάμεις της Συρίας εισήλθαν στην πόλη. Η απάντηση ήταν η ίδια, ότι η πόλη ελέγχεται από τους Αμερικανούς.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο η επόμενη φάση της αμερικανικής υποστήριξης στη λειτουργία της Συμμαχίας στη Συρία είναι μια σκόπιμη, καλά μελετημένη, αμοιβαία υποστηρικτική και ελεγχόμενη απόσυρση δυνάμεων.

Σημειώνει επίσης ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια και προστασία των στρατευμάτων τους.

Σε ότι αφορά το ερώτημα, εάν οι Αμερικανοί θα αφήσουν τον οπλισμό που έδωσαν στους Κούρδους, οι πληροφορίες αναφέρουν τα εξής:
Όντως υποσχέθηκαν στους Τούρκους ότι θα αφαιρέσουν τον οπλισμό. Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο.

Άρα είναι ορθό να υποθέσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του αμερικανικού οπλισμού θα παραμείνει στα χέρια των Κούρδων.

Στο άλλο ερώτημα, πόσο καιρό θα κρατήσει η αποχώρηση των Αμερικανών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποχώρηση θα ολοκληρωθεί σε 60 με 100 μέρες.

Αλλά θα πρέπει να περιμένει κανείς τις συνομιλίες του πρωθυπουργού του Ισραήλ με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών -θα γίνει στην Μπραζίλια- και το τέλος της αποστολής του Τζον Μπόλτον, του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου στην Άγκυρα και στο Τελ Αβίβ.

Η αποχώρηση θα αποφασιστεί οριστικά μετά από αυτές τις επαφές.

Κοντά σε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνα; Για μεγάλη πρόοδο ομιλεί ο Ντόναλντ Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: