Από τις προβολές του φεστιβάλ Camerimage. Photo via twitter @tomrobertturner

Ύστερα από 26 χρόνια, το πολωνικό φεστιβάλ κινηματογράφου Camerimage αναζητά σπίτι

Το Διεθνές Φεστιβάλ για την Τέχνη της Κινηματογραφίας “Camerimage”, που διεξάγεται στην Πολωνία τα τελευταία 26 χρόνια αναζητά έδρα.

Το ετήσιο γεγονός, το οποίο είναι άκρως δημοφιλές στους κινηματογραφιστές πραγματοποιείται στην πόλη Μπιντγκός από το 2010.

Το 26ο «Camerimage» (10-17/11) ολοκληρώθηκε το Σάββατο με την τελετή απονομής βραβείων και τον διευθυντή και ιδρυτή του Φεστιβάλ Μάρεκ Ζίντοβτς να ανακοινώνει ότι η δημοτική αρχή προχώρησε σε μείωση της χρηματοδότησης της διοργάνωσης κατά 25%.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή υπογράμμισε την προσήλωσή του στο Φεστιβάλ και απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους τους παρότρυνε: «όταν επιστρέψετε στις πόλεις σας σε όλο τον κόσμο, να βρείτε αξιωματούχους που θα θέτουν την κοινότητά τους πάνω από τις μικροπολιτικές διαμάχες τους».

«Ενημερώστε μας και θα έρθουμε εκεί με το Φεστιβάλ» τόνισε, σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter».

Το Σάββατο, το ιστορικό δράμα «Fortress» 2017 του σκηνοθέτη Hwang Dong-hyuk για την εισβολή της Κίνας στην Κορέα τον 17ο αιώνα, με διευθυντή φωτογραφίας τον Ji-yong Kim, κέρδισε τον Χρυσό Βάτραχο στο κύριο διαγωνιστικό τμήμα. Δύο υποψήφιες για Όσκαρ ταινίες «Cold War» και «Roma» απέσπασαν τον Αργυρό και Χάλκινο Βάτραχο αντίστοιχα.

To κόμικ “Red Sonja” κάνει ντεμπούτο και πάλι στις αρχές του 2019, ανακοίνωσε η Dynamite Entertainment

21/11/2018 10:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Be the first to comment on "Ύστερα από 26 χρόνια, το πολωνικό φεστιβάλ κινηματογράφου Camerimage αναζητά σπίτι"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*