“Η πόρτα είναι ανοικτή για όλους, αλλά θέλουμε πράξεις, όχι λόγια”, λέει ο Μπάνε Πρέλεβιτς




Με ενωτικό πνεύμα, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η ΚΑΕ ΠΑΟΚ θα βρει ιδιοκτήτη, «γιατί θα κινηθούμε όλοι μαζί», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, παρουσιάστηκε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, στην κατάμεστη αίθουσα Τύπου του PAOK Sports Arena, ο Μπάνε Πρέλεβιτς.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε για την κατάσταση, τη δεδομένη στιγμή, αλλά και το μέλλον της εταιρείας. Εστίασε στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, στον οποίο «… χρωστάμε, δε μας χρωστάει. Θα είμαι αιώνια ευγνώμων για όσα έχει προσφέρει. Πιστεύω πως θα συνεχίσει να βοηθά». Αναγνώρισε, επίσης, λάθη του και επισήμανε πως δεν αλλάζει η απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα το καλοκαίρι, όπως αποκάλυψε προ μηνών, μιλώντας δημόσια, διότι «… δεν έχω άλλο την ενέργεια να αποδεικνύω πως δεν είμαι ελέφαντας».

Ανακοίνωσε, ακόμη, τη σύναψη συνεργασίας της ΚΑΕ με την εταιρεία Watt and Volt, σε επίπεδο χορηγίας φανέλας για την ομάδα.

«Αρχίσαμε το 2011, ως διοίκηση Πρωτοδικείου, η ομάδα ήταν στο άρθρο 99, σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Οι σκέψεις μας ήταν να μείνουμε μέχρι να βρεθεί καλύτερη λύση ή κάτι οριστικό. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο βρέθηκε. Τη διοίκηση δεν την ορίζει η ΚΑΕ, προφανώς για να είμαι εδώ δεν υπήρχε καλύτερη διοίκηση. Σπάνια μιλάω, ούτε και με ακούει κανείς όταν το κάνω. Οταν θα έρθει η λύση και ο νέος ιδιοκτήτης, θα φύγω. Θα τον βοηθήσουμε, θα του παίρνω και δώρα κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα! Προφανώς θα πρέπει να αναλαμβάνω τις ευθύνες της ΚΑΕ, μέχρι να βρεθεί καλύτερη λύση, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε. Εστειλα επιστολή στον ΑΣ, αναφέροντας πως δεν έχω καμία διάθεση να διεκδικήσω θέση στην ομάδα, σε περίπτωση που βρεθεί ιδιοκτήτης. Το ίδιο και στον κ. Ιβάν Σαββίδη, στέλνοντας επίσης κείμενο, με το οποίο του ανέλυσα πλάνο για την ΚΑΕ, τονίζοντας πως αν αυτός έχει άνθρωπο για να έρθει, θα αποχωρήσω. Είμαι εδώ, γατί δεν υπάρχει καλύτερη λύση», ανέφερε, αρχικά, ο Μπάνε Πρέλεβιτς και συνέχισε:

«Για δύο λόγους θα ζητήσει κάποιος τα οικονομικά της ΚΑΕ. Ο πρώτος είναι πως αυτός που θα ενδιαφερθεί, ξέρει τη διαδικασία. Θα πάει στον ΑΣ, θα πει το όνομά του και εφόσον είναι σοβαρός θα πάρει την άδεια από τον Ερασιτέχνη για έλεγχο, θα πληρώσει ορκωτούς και θα πάρει ό,τι θέλει. Ο δεύτερος είναι για να κάνει προσωπική προβολή εις βάρος της ομάδας και επειδή αυτό είναι ανεύθυνο, προτιμώ το πρώτο.

Δυστυχώς, την τελευταία συνέντευξη που έδωσα (σ.σ. το καλοκαίρι, όταν και ανέφερε πως η φετινή, θα είναι η τελευταία του χρονιά στην ομάδα), δεν την κατάλαβε κανένας ή δεν ενδιέφερε. Το μόνο που εισέπραξε είναι “Σιγά μη φύγει, γιατί οικονομάει”. Το μόνο που έχω είναι πλούσιο ΑΦΜ της ομάδας. Και το άλλο “Πιέζει τον Ιβάν να πάρει την ομάδα”. Ποιος είμαι εγώ και τι έχω να κερδίσω; Δεν έγινε κατανοητό πως ένας κύκλος έκλεισε, ότι η διοίκηση Πρωτοδικείου δεν μπορεί να δώσει τίποτα. Είμαστε το μοναδικό σωματείο που δεν έχει ιδιοκτήτη. Αναγκάστηκα να γράψω επιστολή στον κ. Κατσαρή και στη συζήτηση που έγινε κατανόησε, έχει πάρει τα μέτρα του και μου έδωσε εξουσιοδότηση να ασχολούμαι με επενδυτή. Δεν είναι δουλειά μου, βέβαια, αυτό, αλλά όλων όσοι λένε ότι αγαπάνε την ομάδα. Ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι απαιτητικός, οι ΚΑΕ πρέπει να έχουν επιχειρηματική δομή, τουλάχιστον 12 άτομα, εμείς δουλεύουμε με πολύ λιγότερους. Δε γίνεται όποιος ασχολείται με την ομάδα να έχει άλλη δουλειά και να αφήνει την άλλη δουλειά για να στηρίζει την ομάδα. Αυτές οι σχέσεις έχουν… πεθάνει. Δε θέλω να εξηγήσω ξανά τι είναι διοίκηση Πρωτοδικείου, ότι είναι προσωρινή λύση, αυτά δεν πρέπει να μένουν για πάντα. Δεν μπορώ να τα λέω ξανά, αν το κάνω θα νιώθω πως είμαι καθυστερημένος.

Παίρνω την ευθύνη, επειδή αργά κατάλαβα ότι από μας θα αρχίσει η διαδικασία να βρούμε ιδιοκτήτη. Εμείς πρέπει να δείξουμε το δρόμο. Ολα αυτά τα χρόνια πίστευα πως, ως διοίκηση Πρωτοδικείου, δεν ήταν αυτή η δουλειά μου, έκανα λάθος».

Είπε ακόμη:

Για τον προϋπολογισμό της τρέχουσας σεζόν: «Οπως κάθε χρόνο, ο υπολογισμός της ομάδας και η αγωνιστική στρατηγική, έγινε το καλοκαίρι. Βλέποντας την αγορά, όπως γίνεται ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη, γιατί εκεί είμαστε πίσω. Στον προϋπολογισμό του καλοκαιριού, και πάλι αναλαμβάνω την ευθύνη, έκανα λάθος για την αγορά. Ποτέ στόχος του αγωνιστικού τμήματος δεν ήταν να κυνηγήσουμε, σε χρήματα, την ΑΕΚ, ούτε άλλες ομάδες. Ηταν να ακολουθήσουμε την αγορά, επειδή ξέρουμε ότι οι πόροι είναι περιορισμένοι, για να έχουμε αξιοπρεπή παρουσία. Γι’ αυτό τον προϋπολογισμό δεν είχαμε υπολογίσει κάποιους νόμους με τις στοιχηματικές εταιρείες.

Με αυτήν την ευκαιρία, να ανακοινώσω πως έχουμε καινούργιο χορηγό για τη φανέλα μας, την εταιρεία Watt and Volt. Μια εταιρεία με την οποία έχουμε ήδη μια σχέση πρωτοποριακή. Προφανώς είναι ευχαριστημένη από τη σχέση που έχει με την ΚΑΕ. Θα είναι χορηγός για τη φανέλα μας. Το μέλλον δεν το ξέρουμε. Η συνεργασία που έχουμε μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα».

Για το νέο ιδιοκτήτη: «Για να προσελκύσουμε τον πιθανό νέο ιδιοκτήτη πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα, για να του δείξουμε τη δυναμική της, τι προοπτικές έχει και τι έχει να κερδίσει. Δεν υπάρχει να βάζει χρήματα και να χάνει. Η ΚΑΕ έχει δομή που μπορεί να προσελκύσει επιχειρηματίες. Πρέπει να πάμε να τον βρούμε, να ενημερώσουμε τη διασπορά, να ενημερώσουμε παγκοσμίως ότι δεν έχουμε ιδιοκτήτη και είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν το έχουμε στην Ελλάδα. Η πόρτα είναι ανοικτή για όλους. Αυτός είναι ο στόχος. Ολοι μαζί θα τον πετύχουμε, δεν κάνουμε χάρη σε κανέναν, για να πάμε στο επόμενο βήμα, να ακολουθήσουμε την μπασκετική αγροά, έχω μέλλον και πάω σε άλλο κύκλο. Κανένας που θα κάτσει σε διοίκηση Πρωτοδικείου δε έχει να προσφέρει τίποτα.

Η επιθυμία μας είναι ο νέος ιδιοκτήτης να είναι μέσα από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Εφόσον αυτό δε γίνεται, θα απευθυνθούμε αλλού. Το προφίλ του ανθρώπου που ψάχνουμε έχει να κάνει με το πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δυναμική της ομάδας, για να βοηθήσει και την επιχείρησή του».

Γιατί πρέπει να υπάρχει μπάσκετ ΠΑΟΚ: «Οταν πάω στα παιχνίδια του ποδοσφαίρου, επειδή μου αρέσει, με σταματά ο κόσμος και λέει “Εσείς μας κάνατε ΠΑΟΚ”. Εννοούν το μπάσκετ ΠΑΟΚ. Είναι 35άρηδες, 40άρηδες που κρατήθηκαν στη δεκαετία του ΄90 από την ομάδα μπάσκετ. Μια ολόκληρη γενιά που στηρίζει αυτήν τη στιγμή το σύλλογο, δημιουργήθηκε από το μπάσκετ. Οποιος δεν ξέρει, ας μάθει ιστορία και ας ξέρει τι υποστηρίζει. Γι’ αυτό πιστεύω ότι ο κ. Σαββίδης, θα συνεχίσει να κάνει όλα αυτά που έκανε τα τελευταία χρόνια μέχρι να βρούμε ιδιοκτήτη.

Από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο κ. Σαββίδης, όλοι το αναγνωρίζουν, δεν έχει υποσχεθεί τίποτα. Πηγαίναμε, κάναμε συζητήσεις μαζί του, παρουσιάζαμε την ομάδα και περισσότερο ήταν επιθυμία μας η εμπλοκή του. Του χρωστάμε και δεν μας χρωστάει. Πιστεύω θα συνεχίσει να βοηθά. Θα είμαι αιώνια ευγνώμων για ό,τι έχει προσφέρει. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του, είμαστε αναγκασμένοι».

Για τη φετινή σεζόν: «Ο προϋπολογισμός κάθε χρόνο, γίνεται με βάση την έρευνα της αγοράς και τι λέει ο ανταγωνισμός. Σκεφτόμασταν ότι θα είχαμε το 6ο, 7ο, 8ο μπάτζετ. Τα δεδομένα της αγοράς άλλαξαν, όμως. Εκτίμησα λάθος την αγορά. Θα παλέψουμε για τη φετινή χρονιά. Στην ομάδα μας αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί έχουν εκπαιδευτεί να μην ακούν. Το πού θα σε πάει ένα ματς, δεν εξαρτάται ούτε από τον παίκτη, ούτε τον προπονητή. Στόχος είναι πάντα η ομάδα να είναι ανταγωνιστική».

Για την αναζήτηση νέου ιδιοκτήτη: «Κρίνω ότι έπρεπε να αρχίσω την αναζήτηση πριν από 2-3 χρόνια. Αλλο θέλαμε και άλλο πιστεύαμε. Δυστυχώς, δε γίνεται και πρέπει να πάρουμε άλλο δρόμο. Πιστεύω πως θα υπάρχει αποτέλεσμα, γιατί θα κινηθούμε όλοι μαζί. Αν κινηθούμε όπως πρέπει, και με ανθρώπους από τη Θεσσαλονίκη και από τη διασπορά, θα βρεθεί. Υπάρχει κάπου. Η αισιοδοξία πηγάζει από τον χαρακτήρα μου. Ο μελλοντικός ιδιοκτήτης θα χρειαστεί να έχει κατά νου πόσο θα πρέπει να χρηματοδοτήσει την ΚΑΕ, και όχι αυτά που θα βρει. Ολες οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι νοικοκυρεμένες».

Για την απόφασή του να είναι τελευταία η φετινή του σεζόν στην ΚΑΕ ως προέδρου: «Δεν αλλάζει γιατί δεν έχω, πλέον, την απαραίτητη ενέργεια να αποδεικνύω πως δεν είμαι ελέφαντας. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με αυτά. Αν είχα την αίσθηση του φόβου, δε θα αναλάμβανα το 2011. Διάθεση και μικρή στήριξη από όλους χρειαζόμαστε. Δε θα άλλαζα τίποτα, στη διαδρομή μου από το 2011, μόνο τον φετινό προϋπολογισμό. Είμαι περήφανος για όσα έχουμε κάνει. Η ΚΑΕ δεν κινδυνεύει, βγήκε από τον πτωχευτικό κώδικα, δε νομίζω πως το έχει καταφέρει αυτό καμία ανώνυμη εταιρεία. Δεν έχει δικαστήρια, δεν έχει αποφάσεις εις βάρος της, έχει περιβάλλον που μπορεί να ενδιαφέρει έναν ιδιοκτήτη».

Για τους φιλάθλους της ομάδας: «Πιστεύω δεν έχουμε ασχοληθεί με την εκπαίδευσή τους, τι σημαίνει αθλητισμός, τι σημαίνει ομάδα. Είναι σοβαρό κομμάτι αυτό, θέλει οργάνωση. Για να ασχοληθείς με κάτι δημιουργικό, δεν πρέπει να έχεις το θέμα της επιβίωσης. Ερχονται νέες γενιές που πρέπει να τους καθοδηγήσεις. Πιστεύω στην ομογένεια και τη διασπορά, η καθημερινότητα είναι δύσκολη με την επιβίωση και δεν έχουμε μιλήσει με αυτούς τους ανθρώπους. Πρέπει να πάμε να τους μιλήσουμε για την ομάδα, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Δε φοβάμαι τίποτα. Υπάρχει και θα υπάρχει στήριξη.

Το μήνυμα από τον κόσμο θα φανεί την Κυριακή (25/11, το ντέρμπι για το πρωτάθλημα με τον Αρη). Ο καθένας ας κάνει ό,τι λέει η καρδιά του. Είναι μια καλή ευκαιρία, να δείξουμε στον πιθανό νέο ιδιοκτήτη τη δυναμική του. Δε συμφωνώ ότι υπάρχει αγώνας χωρίς αύριο. Δεν είναι τι μήνυμα θα δώσουμε εμείς στον κόσμο, αλλά τι μήνυμα θα δώσει ο κόσμος σε μας. Οποιος θέλει να βοηθήσει το κάνει με πράξεις, όχι με λόγια. Τα πράγματα είναι απλά.

Δεν έχω το χαρακτήρα πολιτικού, δε μιλάω. Βλέπω τα παιχνίδια με την ηρεμία μου από το γραφείο. Μια φορά είδα από κοντά ματς, στην Τενερίφη, και με έβγαλε έξω η αστυνομία».

Οι «ερυθρόλευκοι», με αμυντική νηφαλιότητα επικράτησαν της «Βασίλισσας» της Ευρώπης


23/11/2018 15:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: