“Ή διακοπή του πρωταθλήματος έκανε καλό στην ΑΕΚ” λέει ο προπονητής Μαρίνος Ουζουνίδης




Την πεποίθηση πως η διακοπή του πρωταθλήματος λειτούργησε ευεργετικά για την ΑΕΚ, εξέφρασε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο πρωταθλητής της Ενωσης στις καθιερωμένες δηλώσεις του στη NOVA, είπε: «Πιστεύω πως μας έκανε καλό η διακοπή. Είμαστε μεγάλη ομάδα και έχουμε ηρεμία και στα καλά και στα άσχημα αποτελέσματα. Τα παιδιά που πήγαν στην εθνική ομάδα δεν έπαιξαν πολύ, οπότε και αυτά δεν έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα. Δουλέψαμε περισσότερα στο τακτικό κομμάτι. Στην ψυχολογία δεν υπήρχε λόγος, τα παιδιά έχουν εμπειρίες και ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν και τα άσχημα αποτελέσματα. Ελπίζω πως θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια».

Για την έως τώρα πορεία της πρωταθλήτριας, που την έχει φέρει εννέα βαθμούς μακριά από την κορυφή, ο Ουζουνίδης δήλωσε: «Θα έπρεπε με βάση την εικόνα των αγώνων να έχουμε περισσότερους βαθμούς και τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα για εμάς. Παράδειγμα στο τελευταίο παιχνίδι δικαιούμαστε κάτι περισσότερο. Το καλύτερο που πετύχαμε ήταν η πρόκριση στο Champions League. Προφανώς και μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο στη συνέχεια. Ένα κομμάτι που δουλέψαμε αρκετά αυτό το διάστημα ήταν η πίεση στον αντίπαλο και νομίζω ότι θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια απέναντι σε οργανωμένες άμυνες και σε ομάδες που παίζουν κλειστά.

Οταν υπάρχει ένα άσχημο αποτέλεσμα μπορείς να πεις χίλια άσχημα πράγματα είτε για τον προπονητή είτε για το δοκάρι… Αν δούμε όμως τα στατιστικά δεν υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Όταν σου πάει ένα παιχνίδι τρέχεις, όταν δε σου πάει αλλάζει η ψυχολογία σου, είναι λογικό. Όλες οι ομάδες που ξεκίνησαν νωρίς τη σεζόν έχουν μια φυσιολογική κούραση αυτή την περίοδο. Γι΄ αυτό καλό είναι να κερδίζεις και κάποια παιχνίδια χωρίς να έχεις την καλύτερη απόδοση. Εμείς αυτό δεν το κάναμε. Η ομάδα πάντως τρέχει πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο απ’ ότι στην αρχή».

Το Σάββατο η ΑΕΚ δίνει ακόμα ένα δύσκολο ματς, με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο ενώ ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Αγιαξ για το Champions League. Ο Ουζουνίδης σχολίασε: «Ο Παναιτωλικός έδειξε πολύ καλή εικόνα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και σε αρκετά παιχνίδια δεν πήρε βαθμούς δεχόμενος γκολ στα τελευταία λεπτά. Είναι καλή και επικίνδυνη ομάδα που μέσα στο Αγρίνιο παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο. Ο προπονητής της έχει τη φιλοσοφία να παίζει ποδόσφαιρο και όχι να καταστρέφει Εμείς πρέπει να ετοιμαστούμε για σκληρό παιχνίδι και να παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο. Οφείλουμε να συγκεντρωθούμε στο ματς του Αγρινίου και να μη σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Τρίτης με τον Άγιαξ. Το αποτέλεσμα στο Αγρίνιο μπορεί να μας δώσει αυτοπεποίθηση και πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο αυτό. Θέλουμε να αντιδράσουμε, να βγάλουμε τον εγωισμό και την ποιότητά μας σε αυτό το παιχνίδι».

Τέλος αναφερόμενος στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, είπε: «Ξέρουμε σε ποιες θέσεις πρέπει να ενισχυθούμε περισσότερο. Δεν είναι εύκολη η διαδικασία για πολλούς λόγους. Δεν έχουμε το πρωτάθλημα που γοητεύει τους ξένους παίκτες για να έρθουν. Δουλεύουμε και ελπίζω στο τέλος να πάρουμε τους παίκτες που χρειαζόμαστε».

“Στόχος της Άρσεναλ είναι η πρώτη τετράδα, αλλά δεν είναι εύκολο” ομολογεί ο Ουνάι Έμερι

22/11/2018 17:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: