Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή για το “ΟΧΙ” στο Ελληνικό Σχολείο Τσάρτερ του Μπρούκλιν




Το Ελληνικό Σχολείο Τσάρτερ του Μπρούκλιν (Hellenic Classical Charter School) τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με μία γιορτή που πρόβαλλε τα διαχρονικά μηνύματα του ΟΧΙ, όχι απλά σαν μία πράξη ηρωισμού των Ελλήνων ενάντια στη βία και τον φασισμό, αλλά και σαν μία στάση ζωής του καθένα στην καθημερινή του ζωή.

«Η σημερινή γιορτή ανήκει σ’ όλο τον κόσμο. Τη γιορτάζουμε κάθε μέρα, όταν υπερασπιζόμαστε το δίκιο ενάντια στο ρατσισμό και ενάντια στο μπούλινγκ, για να μην βγει ξανά άλλος Χίτλερ», είπε η διευθύντρια του σχολείου Χριστίνα Τετώνη.

Η γιορτή ξεκίνησε με τους εθνικούς ύμνους και τον χαιρετισμό της διευθύντριας του σχολείου, ενώ χαιρέτισε και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Διδασκάλων Στέισι Μακρινού.

Παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του σχολείου, Τσαρλς Καπετανάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να εκφράσει θερμές ευχαριστίες προς τους τρεις πολιτικούς της περιφέρειας, τον ομοσπονδιακό βουλευτή Νταν Ντόνοβαν, τον πολιτειακό γερουσιαστή Μάρτι Γκόλντιν και την πολιτειακή βουλευτή Νικόλ Μαλλιωτάκη.

«Είναι συνεχώς στο πλευρό μας βοηθώντας το σχολείο», είπε.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και η παρουσίαση της βραβευμένης από το Δήμο Νέας Υόρκης – στο πλαίσιο του διαγωνισμού National History Day Fair Performance – παράστασης των παιδιών με θέμα της Καταστροφή της Σμύρνης,

Το χρονικό της 28ης Οκτωβρίου 1940 παρουσίασαν και στις δύο γλώσσες οι μαθητές Χριστίνα – Παναγιώτα Τσίνγκη και Εμάνιουελ Μίνγκο, ενώ τραγούδησαν οι μαθητές των τάξεων 1-5. Εμβατήρια έπαιξε η μπάντα του σχολείου.

«Ήταν ένας ύμνος στην ελληνική ιστορία, στην ελληνική γλώσσα και ένα μήνυμα για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο», είπε στο χαιρετισμό της η πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Λάνα Ζώχιου, συγχαίροντας μαθητές και δασκάλους για την παράσταση.

Είμαι υπερήφανη για τους δασκάλους και τους μαθητές μας και γιατί διευθύνω αυτό το σχολείο. Δάσκαλοι και μαθητές εργάστηκαν πολύ σκληρά για τη γιορτή και έδωσαν μία υπέροχη παράσταση.

Είμαι υπερήφανη γιατί οι μαθητές εόρτασαν με την παράστασή τους τη δική μου ελληνική κληρονομιά, παρουσία των οικογενειών τους και των δασκάλων τους. Βλέπω κάθε χρόνο οι μαθητές μας να γίνονται καλύτεροι, περισσότερο διανοούμενοι και με σφαιρική αντίληψη του κόσμου. Επιδεικνύουν μεγαλύτερη κατανόηση για όσα συμβαίνουν γύρω τους, αλλά και μεγαλύτερο πάθος γι’ αυτά που κάνουν.

Έχοντας σαρώσει τα βραβεία της Νέας Υόρκης με τα προγράμματα που ετοιμάζουν με την ευκαιρία του διαγωνισμού National History Day Fair Performance, οι μαθητές του σχολείου ξεκινούν την προετοιμασία, που περιλαμβάνει και φέτος επίσκεψη στην Ελλάδα για την διεξαγωγή της έρευνας. Μάλιστα οι μαθητές ξεκίνησαν και εκστρατεία για συγκέντρωση χρημάτων, πουλώντας στη διάρκεια της εκδήλωσης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου γλυκίσματα και αναψυκτικά.

Το θέμα πάνω στο οποίο θα εργαστούν θα επιλεγεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

«Εχει γίνει η επιλογή των μαθητών που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό και τα παιδιά θα αρχίσουν να κάνουν την έρευνα και θα μας δώσουν το θέμα. Οι πρώτες δύο συναντήσεις της ομάδας έγιναν και μόλις ολοκληρωθεί η επιλογή του θέματος, θα υπάρξει και η σχετική ανακοίνωση», είπε η κ. Τετώνη.

Αυτή δεν θα είναι και η μοναδική επίσκεψη μαθητών του σχολείου στην Ελλάδα. Όπως μας είπε η κ. Τετώνη, την Ελλάδα θα επισκεφθεί και το Κλαμπ Αρχαίου Θεάτρου του σχολείου, που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται και φέτος.

«Εχουμε πολλή δουλειά, εκείνο όμως που με εντυπωσιάζει είναι πως τα παιδιά μας είναι ήδη έτοιμα για κολέγιο. Μαθαίνουν από μικρά στην επιμονή και την πειθαρχία κι όταν θα πάνε στο κολέγιο θα είναι εύκολα γι’ αυτά».

Ενθουσιασμένη δήλωσε η διευθύντρια διοικητικών θεμάτων του σχολείου, Τζόι Πετράκος, λέγοντας ότι κάθε χρόνο τα παιδιά δίνουν το καλύτερο εαυτό τους, λες κι είναι η πρώτη φορά.

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά πάνω σε πολλούς στόχους. Φέτος είναι η χρονιά που θα πρέπει να ανανεωθεί η άδεια του σχολείου και θέλω να σας πω ότι όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί έχουν ξεπεραστεί. Χαιρόμαστε που το σχολείο μας κάνει υπερήφανη την κοινότητά μας και θα συνεχίσει τις επιτυχίες».

Πηγή: GREEKNEWSONLINE.COM

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: