Δεν πέρασε στον τελικό του Open της Σανγκάης ο Φέντερερ: Ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Τσόριτς




Εκτός τελικού του όπεν της Σανγκάης έμεινε ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο 37χρονος Ελβετός δεν κατάφερε να ξεπεράσει στα ημιτελικά το εμπόδιο του Μπόρνα Τσόριτς. Ο Κροάτης τενίστας, νο 19 στον κόσμο, επικράτησε με 6-4, 6-4 και πέρασε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Έτσι, ο Φέντερερ δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στην συγκεκριμένη διοργάνωση (πέρυσι είχε νικήσει στον τελικό τον Ράφελ Ναδάλ), όμως ταυτόχρονα θα πέσει και από το νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς με την συμμετοχή του στον τελικό και ανεξάρτητα αν κατακτήσει ή όχι το τρόπαιο, τον ξεπερνάει ο Τζόκοβιτς, ο οποίος στην συνέχεια και ανάλογα με τα τουρνουά που θα λάβει μέρος, μπορεί να ξεπεράσει μέχρι το τέλος της χρονιάς και τον Ράφαελ Ναδάλ και να επιστρέψει στην κορυφή.

Ο 31χρονος Σέρβος πιστοποίησε και πάλι την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, καθώς νίκησε με άνεση και μέσα σε μια ώρα με 6-2, 6-1, τον 21χρονο Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ, νο 5 στον κόσμο και θα διεκδικήσει τον 72ο τίτλο της καριέρας του. Αυτή, είναι η τέταρτη φορά στην καριέρα του Τζόκοβιτς, που θα βρεθεί στον τελικό του κινεζικού Masters, μετά το 2012, το 2013 και το 2015. Και τις τρεις προηγούμενες φορές κατέκτησε το τρόπαιο.

13/10/2018 16:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σανγκάη, Κίνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: