Να κάνει κι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκριτική για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει, τονίζει ο Χρηστίδης




Η 3η Σεπτέμβρη 1974, 44 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ, «ήταν μία αυθεντική ιδρυτική διακήρυξη, η οποία εξέφρασε το συναίσθημα των Ελλήνων για μία ειρηνική επανάσταση και που επίσης και σήμερα είναι απαραίτητη για να αλλάξει η Ελλάδα σελίδα» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα της προσπάθειας του Κινήματος Αλλαγής, σήμερα, όμως, στη νέα εποχή οφείλουμε να αλλάξουμε τη σελίδα, με όρους αξιακούς και πολιτικούς. Η εθνική ανεξαρτησία, η κοινωνική απελευθέρωση και η λαϊκή κυριαρχία είναι πιο επίκαιρες από ποτέ» πρόσθεσε.

Ο κ. Χρηστίδης προχώρησε σε αιχμηρό σχόλιο, λέγοντας ότι «θα ήθελε να τα λέει τα ίδια και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα λέει ο κ. Καμμένος, ο οποίος έλεγε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη».

Όπως ανέφερε, σήμερα η προσπάθεια είναι «οι πολίτες να έρθουν να ξαναδούν το τρένο να μπαίνει στις ράγες. Για τη νέα αλλαγή που έχει ανάγκη ο κόσμος, μπροστά στα 200 χρόνια του ελληνικού κράτους που συμπληρώνονται σε λίγα χρόνια από σήμερα».

Για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «έκανε την κ. Ζορμπά υπουργό, την κ. Ξενογιαννακοπούλου και τον κ. Σπίρτζη και ξέχασε τα όσα έλεγε η κ. Παπακώστα. Αυτό είναι το ποίημα της συμπόρευσης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με ένα κομμάτι του 2004-2009. Καταλαβαίνουμε και την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας να πουν κάποια πράγματα για το ΠΑΣΟΚ. Η ουσία του ζητήματος είναι ότι ο κόσμος ξέρει και θυμάται τι έγινε στη χώρα μέχρι το 2004, τι έκανε ο Κώστας Καραμανλής από το 2004 έως το 2009 και ποια ήταν η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας στο αντιμνημόνιο, το οποίο στοίχισε στη χώρα πολλές θυσίες ακόμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει βάλει πλάτη, αντί να απειλεί με κρεμάλες».

«Πρέπει να κάνει κι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκριτική για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει από εδώ και μπρος. Έχουν πάθει αφωνία για την περίοδο του Καραμανλή, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κάνει ακόμα την αυτοκριτική της και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά με την κ. Παπακώστα και με τον κ. Καμμένο» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

03/09/2018
14:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: