Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η σημερινή πρώτη μέρα των μαθητών στα σχολεία την ώρα που η κρίση στην Παιδεία δεν έχει εκτονωθεί, είναι το κύριο θέμα στα πρωτοσέλιδα όλων των κυπριακών εφημερίδων. Άλλα θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες είναι το ζήτημα του συμψηφισμού δανείων στον Συνεργατισμό και οι επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό ενόψει και της μετάβασης του Προέδρου Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Είπαν πάλι ‘όχι’», γράφει στο κύριο της θέμα ότι και οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις απέρριψαν τελικά το ‘κείμενο συμφωνίας’ που είχαν συμφωνήσει οι ηγέτες τους με την Κυβέρνηση, ενώ θα υποβάλουν αντιπροτάσεις την Τετάρτη. Αλλού, γράφει για τις βασικές πρόνοιες του κανονισμού της πράσινης γραμμής. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πάει Νέα Υόρκη στις 22 Σεπτεμβρίου και πως στην Κύπρο θα βρεθεί τον Νοέμβριο ο Γάλλος Πρόεδρος Μανουέλ Μακρόν.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Κρατούν ανοικτό μέτωπο», γράφει στο κύριο του θέμα ότι λίγες ώρες πριν κτυπήσει το πρώτο κουδούνι οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις πραγματοποίησαν συνάντηση προκειμένου να αξιολογήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους. Αλλού, γράφει πως εταιρεία υπέβαλε προσφορά κατά 76% χαμηλότερη από την εκτίμηση της Αστυνομίας, η οποία την προκήρυξε. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι κοντά στο να κλείσει το θέμα και να βρεθεί λύση για 4.500 τρεχούμενους λογαριασμούς της Συνεργατικής βρίσκεται η Ελληνική Τράπεζα.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πρώτο κουδούνι με απειλή απεργίας», γράφει πως προς απεργιακά μέτρα ενδεχομένως από την ερχόμενη βδομάδα οδεύει ο εκπαιδευτικός κόσμος στην περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν κάνει αποδεκτή νέα πρόταση που διαμόρφωσαν από κοινού οι εκπαιδευτικές οργανώσεις. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Επιτροπή Ελέγχου έδωσε διορία μέχρι τη Δευτέρα για να βρεθεί λύση στο θέμα των συμψηφισμών λογαριασμών στον Συνεργατισμό. Αλλού, γράφει ότι διαδηλωτές σε όλο τον κόσμο ζητούν λύσεις για το θέμα των κλιματικών αλλαγών.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Τελευταία ευκαιρία για την Παιδεία», γράφει στο κύριο της θέμα ότι πηγές στις εκπαιδευτικές οργανώσεις χαρακτηρίζουν την αντιπρόταση που μεταφέρεται στην Κυβέρνηση ως μια τελευταία ευκαιρία για διέξοδο από την κρίση. Αλλού, γράφει για τις κρίσιμες αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν εντός του επόμενου διαστήματος για το Κυπριακό στις συναντήσεις που θα έχει ο ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Σε άλλο της θέμα γράφει πως το ΑΚΕΛ ζητά να διορθωθούν αμέσως οι τραγικές συνέπειες του συμψηφισμού στον Συνεργατισμό.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
10/09/2018 07:53

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: