Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η σημερινή πρώτη ημέρα των εκπαιδευτικών και η συνέχιση της κρίσης στην παιδεία με τις αποφάσεις που έλαβαν ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ, καθώς και η σημερινή πρώτη ημέρα λειτουργίας της Ελληνικής Τράπεζας μετά την ενσωμάτωση του Συνεργατισμού, είναι τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στον κυπριακό Τύπο.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Σε κλοιό ‘Λευκής Απεργίας’» γράφει ότι ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ δυναμιτίζουν περαιτέρω το κλίμα αρχίζοντας την εφαρμογή μέτρων που παρεμποδίζουν την ομαλή έναρξη της νέα σχολικής χρονιάς. Αλλού, γράφει πως σύμφωνα με τον πρώην ΓΔ του Συνεργατισμού Μάριο Κληρίδη, οι πολιτικοί είναι επιρρεπείς στις σπατάλες. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι είναι πανέτοιμη για το νέο ξεκίνημα η Ελληνική Τράπεζα με την ενσωμάτωση του Συνεργατισμού.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Σε πλήρη ρήξη με το Υπουργείο Παιδείας», γράφει στο κύριο του θέμα ότι δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν απεργιακά μέτρα από τα μέλη τους, ενώ η ΠΟΕΔ εξήγγειλε αποχή από εξωδικαστικές δραστηριότητες. Σε άλλο της θέμα γράφει πως στα ύψη βρίσκεται η τιμή του ρεύματος στην Κύπρο λόγω μείωσης στα όρια των ρύπων. Αλλού, γράφει για την εκδήλωση διαμαρτυρίας πολιτών στον Μόλο της Λεμεσού για την απαγόρευση στη διακίνηση συνοδευόμενων σκύλων.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Νέο τραπεζικό σκηνικό», γράφει ότι από σήμερα οι 400 χιλιάδες πελάτες του Συνεργατισμού γίνονται πλέον πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας. Αλλού, γράφει ότι για άλλη μια νομική μάχη ετοιμάζεται ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου για να διατηρήσει την άδεια άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι πάσχει ο μηχανισμός λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

«Βραχυκύκλωσαν την παιδεία οι κυβερνώντες», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Χαραυγή», και γράφει πως μετά τα μέτρα που έλαβαν ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ χθες βράδυ και η ΠΟΕΔ κλείδωσε τις δικές της αποφάσεις, ενώ η κυβερνητική αδιαλλαξία προκαλεί βραχυκύκλωμα στα σχολεία θυματοποιώντας κυρίως τους μαθητές. Αλλού γράφει για το πόσο έτοιμα είναι τα σχολεία να υποδεχθούν τους μαθητές. Σε άλλο της θέμα γράφει για μαύρη σελίδα για τον Συνδικαλισμό αφού με κυβερνητικές αποφάσεις παρεμποδίζονται οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των εκπροσώπων.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
03/09/2018 07:33

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: