“Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν προβοκατόρικη επίθεση με χημικά”, επιμένει η Μόσχα και δια του ΥΠΕΞ




Τον ισχυρισμό της για επικείμενη προβοκατόρικη επίθεση με χημικά όπλα επανέλαβε για τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η Μόσχα, αυτή τη φορά δια στόματος της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα.

Η Ρωσίδα αξιωματούχος υπογράμμισε πως το καθεστώς Άσαντ ήδη προετοιμάζει την επόμενη μέρα στη Συρία μετά την ολοκληρωτική ήττα των τζιχαντιστών και την επιστροφή των προσφύγων.

«Σε ένα τέτοιο κρίσιμο στάδιο είναι εύκολο να πει κανείς ποιοι είναι εκείνοι που προωθούν τη σταθερότητα και ποιοι είναι εκείνοι που την ναρκοθετούν, καθοδηγούμενοι όχι από τα συμφέροντα του συριακού λαού, αλλά από τα δικά τους γεωπολιτικά κίνητρα.», τόνισε η Ζαχάροβα.

Η ίδια αναφερόμενη στο θέμα της προβοκάτσιας που όπως τονίζει η Μόσχα θα δώσει την αφορμή στις ΗΠΑ για αεροπορικές επιδρομές τόνισε: «Πρέπει να σημειώσουμε πως με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία 8 βαρέλια χλωρίου και πύραυλοι MLRS μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Ιντλίμπ και πιο συγκεκριμένα στην Τζισρ ας Σουγκούρ, στις 24 και 24 Αυγούστου, εντός της ζώνης αποκλιμάκωσης. Τα «Λευκά Κράτη» έφτασαν επίσης εκεί με εξοπλισμό βιντεοσκόπησης για να δημιουργήσουν βίντεο από την επίθεση με χημικά. Επίσης σύμφωνα με Ρωσική Υπηρεσία εκπρόσωποι της οργάνωσης Λευκά Κράνη μετέφεραν μεγάλο φορτίο τοξικών, όπλων, καυσίμων και λιπαντικών στο Σαρακιμπ, εντός της περιοχής του Ιντλιμπ. Αυτό αποτελεί απόδειξη πως υπάρχουν σε εξέλιξη προετοιμασίες να στηθεί μια επίθεση με χημικά δήθεν από τις κυβερνητικές δυνάμεις στο Ιντλίμπ».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: