Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος ενώπιον του Προκόπη Παυλόπουλου




Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

Στην τελετή ορκωμοσίας της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσήλθε συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Παρόντες, στην τελετή, ο έτερος υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, οι υφυπουργοί Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Θρησκευτικό όρκο ενώπιον του επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμη έδωσας η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Σταύρος Αραχωβίτης, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο Μάρκος Μπόλαρης, η Κατερίνα Παπακώστα και η Ολυμπία Τελεγιορίδου.

Ακολούθως έδωσαν πολιτικό όρκο οι Αλέξανδρος Χαρίτσης, Όλγα Γεροβασίλη, Μιχαήλ Καλογηρου, Μυρσίνη Ζορμπά, Φώτης Κουβέλης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Παναγιώτης Ρήγας, Νεκτάριος Σαντορινιός, Κατερίνα Νοτοπούλου, Στάθης Γιαννακίδης, Λευτέρης Κρέτσος και Γιώργος Δημαράς.

Κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος σημείωσε: «Το όραμά μας να αποκτήσει κεντρική θέση στη μετα-μνημονιακή Ελλάδα η οπτικο-ακουστική βιομηχανία θα γίνει πράξη». Και, «θα δείτε ότι θα έχουμε πολύ καλές εξελίξεις», συμπλήρωσε.

Προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της, η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη απάντησε στα δημοσιογραφικά ερωτήματα, λέγοντας ότι «η ασφάλεια είναι γυναικεία υπόθεση πια. Μεγάλη η πρόκληση, αλλά μου αρέσουν οι προκλήσεις», σημείωσε.

«Θα τα καταφέρουμε με το σωστό τρόπο», διεμήνυσε η υπουργός, προσθέτοντας: «Η ασφάλεια, η προστασία των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Είναι ευθύνη της Πολιτείας, με την εγγύηση των πολιτών, να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία. Η εμβάθυνση της δημοκρατίας εγγυάται και την ασφάλεια», κατεληξε η κ. Γεροβασίλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: