Καλά κρατεί η γερμανική οικονομία: Ανάπτυξη σε όλους τους τομείς το β’ τρίμηνο του 2018




Ανάπτυξη κατέγραψαν το δεύτερο τρίμηνο του 2018 όλοι οι τομείς της γερμανικής οικονομίας, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει επιπτώσεις από τις αντιπαραθέσεις σχέση με το παγκόσμιο εμπόριο.

Οι κρατικές δαπάνες, οι επενδύσεις και η ιδιωτική κατανάλωση οδήγησαν την ανάπτυξη το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία, επιβεβαιώνοντας την αρχική εκτίμηση για ανάπτυξη 0,5%. Την μεγαλύτερη αύξηση που ανήλθε στο 0,6% κατέγραψαν οι επενδύσεις στον κατασκευαστικό τομέα και οι κρατικές δαπάνες.

Σύμφωνα με το Reuters, τα στοιχεία επιβεβαίωσαν την τάση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία εξαρτάται όλο και περισσότερο από εγχώριους παράγοντες ανάπτυξης, καθώς οι εξαγωγές αποδυναμώθηκαν. Η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε για 18ο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο.

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,7% το β΄ τρίμηνο, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 1,7%, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες η ανάπτυξη.

Ο Carsten Brzeski της εταιρείας ING Diba δήλωσε ότι τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή θα μειώσουν την κριτική που δέχεται διεθνώς η Γερμανία ότι η ανάπτυξη της εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τις εξαγωγές.

“Σε αντίθεση με τις συχνές διεθνείς κριτικές, η οικονομία παρουσιάζει ήδη ένα πολύ ισορροπημένο μοντέλο ανάπτυξης”, τόνισε.

ΚΥΠΕ – Reuters
Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ
24/08/2018 11:01

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: